bird
woensdag 22 mei | 12.51 uur

Eerste sleutels twaalf sociale huurwoningen in Velddriel

12-04-2024 13:44
uur
ProjectVoorsteVeld_Velddriel_nieuwewoningen-2
De start van de oplevering project Voorste Veld. Foto: Paul van Baardwjk/Studio Retoiuched

VELDDRIEL – De eerste bewoners van twaalf nieuw sociale huurwoningen in het project Voorste Veld hebben afgelopen maandag de sleutel ontvangen. Onder toeziend oog van wethouder Michiel Alexander de Raaf en medewerkers van Woningstichting Maasdriel gaf een bewoner de start van de oplevering een feestelijk tintje door het doorknippen van een lint.

Na enkele jaren worden er weer nieuwbouwwoningen opgeleverd door de woningstichting. Dit is goed nieuws in tijden dat het woningtekort steeds verder oploopt. “Maar het blijft niet bij deze twaalf woningen”, aldus directeur-bestuurder Joris Verbeek van Woningstichting Maasdriel. 

Pas het begin
Het zijn de eerste woningen van de ambitie uit het koersplan van de woningcorporatie om de aankomende tien jaar in de kernen Kerkdriel, Velddriel en Alem in totaal circa 225 woningen toe te voegen. “Een grote ambitie, maar ook een noodzakelijke”, aldus de woningcorporatie. 

Het project
De sociale huurwoningen in Velddriel zijn eengezinswoningen met twee slaapkamers en een extra kamer op de zolderverdieping. Het totale project Voorste Veld bestaat uit een combinatie van sociale huur, betaalbare koop en dure koop. Er zijn verschillende type woningen voor zowel gezinnen als senioren. “Hierdoor ontstaat een diverse buurt”, aldus Joris Verbeek. “Dit past bij Maasdriel en bij de wijze waarop Woningstichting Maasdriel naar de opbouw van buurten kijkt.”

De bewoners ontvingen naast hun sleutels nog een attentie in de vorm van een tuinpakket om tijdens het klussen ook de tuin al invulling te geven. Op een later moment organiseert de woningstichting nog een bijeenkomst voor alle nieuwe bewoners om elkaar beter te leren kennen en te bouwen aan een nieuw buurtschap.

Tags

Project Voorste Veld,Velddriel