bird
zondag 28 april | 22.31 uur

Eerste schetsen voor nieuw cultureel centrum in Zaltbommel

30-11-2023 13:42
uur
de poorterij_cultureel centrum_schets poorterij 1
De buitenkant zou er zo uit kunnen gaan zien. (schets: TenBrasWestinga)

ZALTBOMMEL – Architectenbureau TenBrasWestinga is door de gemeente Zaltbommel uitgekozen om een schetsontwerp en calculatie te maken voor een nieuw cultureel centrum.

Het nieuwe cultureel centrum komt waarschijnlijk naast de Sportwaard in de Waluwe. In het centrum komen een multifunctionele uitvoeringszaal en diverse ruimten die geschikt zijn voor de activiteiten die nu ook al plaatsvinden in de Poorterij.

(tekst gaat verder onder de foto)

Verouderd
De huidige Poorterij in de binnenstad van Zaltbommel is zwaar verouderd en aan vervanging toe. Verbouwing en nieuwbouw op dezelfde locatie zijn (financieel) niet haalbaar. De gemeenteraad heeft er daarom voor gekozen plannen te maken voor een heel nieuw cultureel centrum buiten de stad, in de woonwijk De Waluwe.

Architectenbureau TenBrasWestinga gaat samen met gemeente en met Stichting Cultuurcluster Zaltbommel aan de slag met het ontwerp.

Gemeenteraad
Naar verwachting is het schetsontwerp klaar in maart 2024. Daarna neemt de gemeenteraad een besluit over de verdere ontwikkeling. Pas dan kan er echt gebouwd worden.

Tags

cultureel centrum zaltbommel,de poorterij