bird
maandag 04 december | 00.08 uur

Eerste optreden van Plezier in Muziek op 22 april

13-04-2022 11:15
uur
Door: Britta Alink
130422_PlezierinMuziek-1
P.I.M. bestaat uit enthousiaste muzikanten. Foto: aangeleverd

ROSSUM - Stageband P.I.M. (Plezier in Muziek) geeft vrijdag 22 april het eerste optreden. Samen met de topbands The Streets en Copchase Brass XL staat P.I.M. in de feesttent aan de Maasweg in Rossum.

P.I.M. is vorig jaar voortgekomen uit Fanfare Juliana Rossum. In 2019 vierde de fanfare het 110-jarig jubileum met een paar spectaculaire concerten, zoals met de musicalsterren Joke de Kruijf en Ben Cramer, het Schlagerconcert en een concert met de Brabantse zanger Gerard van Maasakkers. Het bestuur hoopte dat het ledental na deze succesvolle uitvoeringen zou groeien.

Nieuw concept
Maar helaas, nieuwe aanwas bleef uit en de kritische grens van 28 leden werd bereikt. "Zoals zoveel muziekverenigingen in de omgeving merkten wij ook dat het lastig werd om leden en publiek te binden", aldus de vereniging. "We kwamen voor een dilemma te staan: zo doorgaan met het risico dat er binnen een paar jaar helemaal geen muziekvereniging in Rossum is. Of het roer omgooien en proberen met een nieuw concept nieuwe muziekliefhebbers aan te trekken. Dat laatste is het geworden. En met succes."

In 2020 ging het nieuwe initiatief van start onder de werknaam Muziekcollectief Rossum. Wie zich aansluit bij het collectief heeft minder verplichtingen dan voorheen bij de muziekvereniging. Jonge en oude muzikanten kunnen hun belangstelling voor bepaalde projecten kenbaar maken en aan dat ene project meedoen. Het eerste concert is op 22 april, op 4 mei is een klein ensemble aanwezig bij de Dodenherdenking in Hurwenen.

The Streets
Bij het concert op 22 april speelt ook de rockcoverband The Streets uit Kerkdriel. Zij spelen niet de standaard classics maar nét andere covers. Deze band won in 2017 The Clash of the Coverbands in Paradiso Amsterdam. De andere band is Copchase Brass XL. Deze band speelt van de funk van Tower of Power naar de soul van Stevie Wonder met een vleugje pop van Justin Timberlake en alles wat daar tussen zit.

De feesttent staat op het Trapveldje aan de Maasdijk. De avond duurt van 20:00 tot 01:00 uur. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn te koop bij COOP Den Boer of via de website: www.plezier-in-muziek.nl

Tags

Plezier in Muziek,PIM,The Streets,Copchase Brass XL

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie