bird
maandag 29 april | 07.32 uur

Eerste activiteiten in Alems Kerkje vinden plaats in september 2024

20-12-2023 16:03
uur
kerkje-1
In het kerkje zat voorheen onder meer het Dakpannenmuseum. Foto: Bommelerwaardgids

ALEM - De papieren zijn getekend. Gemeente Maasdriel heeft de oude hervormde kerk aan de Sint Odradastraat 12 definitief verkocht aan Stichting Sociaal Fonds Maasdriel (SCFM). De nieuwe Stichting Het Alems Kerkje (HAK) gaat het karakteristieke gebouwtje exploiteren als sociaal cultureel centrum.

In stichting HAK  zijn verschillende lokale verenigingen verenigd: de Dorpsraad Alem, Erfgoedvereniging Alem, Stichting Soepenfestival Alem, Stichting Dorpshuis De Drie Linden en atelier Uit Vrije Hand. Na de noodzakelijke verbouwing kunnen er verschillende activiteiten worden georganiseerd.

De stichting denkt daarbij aan tentoonstellingen, lezingen over onder andere de geschiedenis van het mooie dorp Alem, kleine akoestische concerten en filmavonden. Het kerkje kan daarnaast ook fungeren als trouwlocatie. "De activiteiten zijn aanvullend op het aanbod van dorpshuis De Drie Linden, dat verderop in de straat ligt", benadrukt het bestuur van HAK. Het dorpshuis gaat de horeca in het kerkje verzorgen.

Opknapbeurt
Op dit moment is stichting HAK druk bezig met het opstellen van een programma en een agenda voor het komende jaar. De aangesloten verenigingen zullen een deel van het programma verzorgen. Dat zal geplaatst worden op de nieuwe website, die ook nog in de maak is. De stichting hoopt de eerste activiteiten te laten plaatsvinden met de start van het nieuwe theaterseizoen, in september 2024.

Tot die tijd moet er nog veel gebeuren. Zo staat het moderniseren van de keuken, het toilet en de elektra op de planning. Ook worden isolerende maatregelen getroffen, komt er een snelle internetverbinding, een airco voor koeling en verwarming én er wordt nagedacht over een aangepaste ingang voor mensen met een beperking. Ook het stuc- en schilderwerk van het gebouw is aan een opknapbeurt toe.

Het bestuur van HAK zoekt nog handige vrijwilligers, die samen met lokale bedrijven willen helpen met de werkzaamheden. Aanmelden kan bij de bestuursleden of door een mailtje te sturen naar: info@hetalemskerkje.nl

Tags

Alems Kerkje,stichting Het Alems Kerkje,Stichting Sociaal Fonds Maasdriel