bird
donderdag 02 mei | 12.37 uur

E-waste Race Rivierenland ook op Bommelerwaardse scholen van start

07-03-2024 16:27
uur
e-waste
Veel grondstoffen van elektrische apparaten kunnen worden hergebruikt. Foto: Adobe Stock

BOMMELERWAARD - De E-waste Race Rivierenland is maandag 4 maart van start gegaan. Samen met Stichting Open en Weee NL organiseert Avri de E-waste Race.

Tien basisscholen uit het Rivierengebied, waaronder basisschool De Rank uit Kerkwijk en basisschool De Bron uit Bruchem, gaan tot en met 28 maart de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk oude en kapotte elektronische apparaten (ook wel e-waste genoemd) in te zamelen.

Schoolreisje
Dit educatieve project combineert bewustwording over circulariteit met een fysieke inzamelactie. Kinderen leren op een interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, grondstofschaarste, hergebruik en recyclen (reduce, reuse en recycle). De school die de meeste e-waste inzamelt per leerling wint een compleet verzorgd schoolreisje naar NEMO Science Museum in Amsterdam.

Kabels, oude telefoons of andere apparaten in huis die eigenlijk wel weg kunnen? Via de website van de E-Waste Race kan dat aangemeld worden, vervolgens wordt er een moment gekozen waarop de school de spullen komt ophalen. Meer informatie: www.ewasterece.nl

Tags

E-waste,elektronisch afval