bird
maandag 29 april | 06.48 uur

Droom komt uit voor Velddrielse bodybuildster Anne Merks

05-12-2023 15:32
uur
Door: Martin van Hemert
161023-annemerksgoed-lr.2244x1536x1
Archieffoto: eigen collectie

VELDDRIEL/ROSSUM – Anne Merks heeft zichzelf afgelopen weekend opnieuw beloond tijdens een bodybuild-wedstrijd. De 32-jarige geboren Velddrielse verzekerde zich zondag tijdens een prestigieuze wedstrijd in Amsterdam namelijk van een plaats in de felbegeerde Pro League.

De nu in Rossum woonachtige Anne begon zo'n zeven jaar geleden met bodybuilding. Nadat ze in maart bij haar wedstrijddebuut alle prijzen won die ze kon winnen, ging de focus op zondag 3 december; een nieuwe, prestigieuze wedstrijd met als inzet een overstap naar hét bodybuild-walhalla: Amerika.

Champions League
Zelf zei ze daar in een uitgebreid interview in de Bommelerwaardgids het volgende over: "Als ik in december het 'overall-klassement' weet te winnen - en die kans acht ik nihil - ben ik echt professioneel bodybuilder. Dan mag je naar Amerika en daar ook in de top van het bodybuilding meedoen. Het voelt dan alsof je van de amateurs ineens naar de Champions League gaat."

Ondanks het sterke deelnemersveld - waarvan negentig procent van Anne's concurrenten uit het buitenland afkomstig was - slaagde ze erin om zich de titel IFBB PRO toe te eigenen. Daarmee gaat een droom van haar in vervulling: "In één jaar tijd en twee wedstrijden van amateur naar professional. Dat is best gek en ik geloof het nog altijd niet", aldus Anne een dag na haar verrassende overwinning.

Tags

Anne Merks,bodybuilding