bird
woensdag 12 augustus | 17.03 uur

Drielse Kermis gaat misschien toch door

02-07-2020 21:55
uur
kermis-1
Foto: gemeente Maasdriel

KERKDRIEL – De Drielse Kermis op het Mgr. Zwijzenplein in Kerdriel gaat misschien toch door. Niet van 11 t/m 14 juli, maar wel van zaterdag 12 t/m dinsdag 15 september.

Dat meldt de gemeente Maasdriel donderdagavond. “Hoe het precies vorm gaat krijgen wordt nog onderzocht”, aldus de gemeente.

Mogelijkheden
De kermis voor dit jaar was vanwege de coronamaatregelen afgelast. Na de laatste door het kabinet aangekondigde versoepelingen heeft het college van burgemeester en wethouders nog eens gekeken naar de mogelijkheden.

Groot belang
Wethouder Erik van Hoften vindt het evenement ‘van groot belang’ voor de Drielse gemeenschap. “Dat het dit jaar, vanwege de coronamaatregelen, een andere vorm gaat krijgen staat vast”, zegt hij. “We gaan dan ook vooral kijken wat wel mogelijk is. Dit doen we in goed overleg met de horeca en de kermisexploitanten. Samen maken we er, binnen de geldende richtlijnen, een prachtig evenement van voor onze inwoners.”

Gasthuisplein
Het idee is om het Gasthuisplein te betrekken bij het kermisterrein. Ook wordt nagedacht over looproutes en moet er bij attracties en horeca voldoende afstand tussen bezoekers mogelijk zijn.

Bizarre tijden
Volgens burgemeester Henny van Kooten is ‘alles erop gericht om de kermis in aangepaste vorm door te laten gaan’. “Toch moeten we in deze bizarre tijden er ook rekening mee houden dat de laatste versoepelingen kunnen worden teruggedraaid.”

Tags

drielse kermis,kermis kerdriel

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

Banner_336x336_01-1