bird
zondag 28 april | 21.18 uur

Driels Museum zoekt herinneringen aan uitgaansleven

19-12-2023 15:58
uur
080622_DrielsMuseum
Het Driels Museum aan de Teisterbandstraat in Kerkdriel. Foto: Bommelerwaardgids

KERKDRIEL - Het Driels Museum is op zoek naar foto's en ander materiaal met betrekking tot het uitgaansleven in Maasdriel in de jaren '60 tot en met '90. Het is de bedoeling om met dit materiaal een expositie samen te stellen.

Na de Tweede Wereldoorlog veranderde de wereld snel: "De jeugd begon zich af te zetten tegen de voorgaande generatie en zocht eigen vormen van vermaak. Met name in de roerige jaren '60, met zijn nozems en hippies, kwam het uitgaansleven ook in 'Driel' en omstreken goed op gang", weet men bij het Driels Museum.

"Ouderen herinneren zich vast en zeker nog wel Het Zwarte Paard in Velddriel, of De Drielse Kar en Soos Zero Five in de Kroon. Later waren er De Twee Schuiten, De Klepel, de soos in Alem en vele andere gelegenheden waar jongeren vertier vonden." 

Aantrekkelijk
Het Driels Museum wil komend voorjaar het uitgaansleven in de vorige eeuw in Alem, Kerkdriel en Velddriel in de spotlights zetten. Het is de bedoeling om een aantrekkelijke expositie samen te stellen voor een breed publiek. Ouderen kunnen jeugdherinneringen ophalen en jongeren kunnen zien hoe hun ouders zich destijds vermaakten.

Er is al veel expositiemateriaal verzameld, maar de organisatoren zijn nog steeds op zoek naar meer. Zo is er bijvoorbeeld nog geen enkele foto van het Zwarte Paard in Velddriel, eind jaren '60 toch een gerenommeerde dancing met regionale bekendheid. Wie foto's, films, geluidsbestanden of voorwerpen met betrekking tot dit onderwerp heeft, wordt verzocht contact op te nemen met het Driels Museum via: info@drielsmuseum.nl

Openingstijden

Zondag:
14.00 uur – 17.00 uur (niet op feestdagen)


Maandag:
19.30 uur – 22.30 uur (niet op feestdagen)

Meer informatie: www.drielsmuseum.nl

Tags

Driels Museum,uitgaansleven