bird
vrijdag 26 april | 22.36 uur

Drie winnaars Natuur-fotowedstrijd De Grote Rivieren

26-04-2021 12:05
uur
Lize Kuus foto 1 groep 6 Willem van Oranjeschool-1
• Lize Kuus won met deze foto van een Lieveheersbeestje.

HEEREWAARDEN – De jury van de Natuur-fotowedstrijd van Bezoekerscentrum De Grote Rivieren vond de kwaliteit van de ingezonden foto’s zo goed dat besloten is om per categorie een winnaar te benoemen.

De wedstrijd was georganiseerd voor kinderen van de basisscholen. De drie prijswinnaars zijn op school verrast door Angela en Maria van Natuur- en Milieu Educatie van het Bezoekerscentrum. De winnaars mogen met de hele klas op excursie naar Fort Sint Andries, zodra de coronamaatregelen dat weer toelaten.

Als het Bezoekerscentrum weer open mag, dan wordt van elke deelnemer aan de fotowedstrijd een foto geëxposeerd.

Lieveheersbeestje
Lize Kuus van de Willem van Oranjeschool won met haar foto van een Lieveheersbeestje. De jury vond dat de foto ‘precies op het goede moment gemaakt is’: “De frisse kleuren van de lente en het scherpe contrast met de vage achtergrond legt de focus op het lieveheersbeestje.”

Mystiek
Jannes Hol van de Gravin van Rechterenschool maakte de foto ‘Mystiek in Alphen’. “Vanwege de lichtval en de kleuren straalt deze foto een bijna mystieke sfeer uit”, meldt het juryrapport. “Zien we daar op de achtergrond een raket opstijgen? Jannes laat het over aan de fantasie van de toeschouwer.”

(tekst gaat verder onder de foto)

Konikspaarden
Fé Berden van de Mariaschool maakte een foto van Konikspaarden in Boven Leeuwen

Volgens de jury is deze foto genomen vanuit een hoek waarbij de horizon niet zichtbaar is. Dit geeft de foto een surrealistische sfeer. Door de weerspiegeling lijkt het alsof de Konik paarden zweven.

 

Tags

de grote rivieren,fotowedstrijd voor kinderen