bird
zondag 16 juni | 07.46 uur

Dit gaat men in de Bommelerwaard merken van de doorkomst van de Vuelta

17-08-2022 12:06
uur
Door: Martin van Hemert
Schermafbeelding 2022-08-15 om 12.21.55
De tweede etappe voert vanaf Den Bosch door onder meer de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel. Foto's: La Vuelta Holanda

BOMMELERWAARD - De Ronde van Spanje doet aanstaande zaterdag de Bommelerwaard aan. Weliswaar twee jaar later dan gepland, maar dat mag de pret - en de hinder - niet drukken.   

Inwoners van de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel kunnen het bijna niet gemist hebben dat aanstaand weekend de tweede etappe van de Vuelta a España - één van de grootste en belangrijkste wielerrondes ter wereld - door de Bommelerwaard voert. Op diverse plaatsen staan immers al waarschuwingsborden om aan te geven dat er in de regio hinder kan worden ondervonden van het grootschalige sportevenement.

Zaltbommel
De etappe start zaterdag in Den Bosch, waarna via Haarsteeg, Herpt, Heusden, Wijk en Aalburg, Giessen en Andel de gemeente Zaltbommel wordt bereikt. Volgens planning komt de ronde tussen 14:00 en 15:00 uur over de provinciale weg N322 (Van Heemstraweg/Van Heemstraweg West/Steenweg).

Om het parcours verkeersvrij te maken, maar ook om inwoners en bezoekers de mogelijkheid te bieden het evenement veilig te bezoeken, wordt de N322 tussen 10:00 en 16:00 uur afgesloten. Inwoners of bezoekers die het evenement willen aanschouwen kunnen hun auto neerzetten op één van de parkeerplaatsen aan de Hogeweg, maar indien mogelijk wordt geadviseerd om lopend, met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Meer info: www.lavueltaholanda.com/bereikbaarheid-zaltbommel/

Ter gelegenheid van de doorkomst organiseert WTC Maaswaal in Brakel een aantal dikkebandenraces voor de jeugd en kan de etappe op een groot scherm worden bekeken. Ook zijn er een springkussen en een frietkraam aanwezig en is de bar geopend.

(Tekst loopt door onder de foto's)


Vanuit Zaltbommel vervolgen de renners hun route via de N322 naar de rotonde bij Alem, waar ze afslaan richting Heerewaarden om bij Dreumel de Bommelerwaard weer te verlaten. De finish is in Utrecht. 

Maasdriel
Naar verwachting komen de renners tussen 14:30 en 14:45 uur vanuit Zaltbommel over de Van Heemstraweg door de gemeente Maasdriel. Een uur eerder komt de reclamekaravaan over de route voorbij. Het parcours is tijdelijk afgesloten; van ongeveer 13:00 uur tot 16:00 uur. De Van Heemstraweg is dan ter hoogte van Heerewaarden afgesloten voor al het verkeer. Daardoor is het niet mogelijk om Heerewaarden in en uit te rijden, alleen in het geval van calamiteiten.

Alem en Rossum zijn tijdens La Vuelta minder goed bereikbaar. Alem verlaten is dan alleen mogelijk over de Jan Klingenweg via de provinciale weg. Indien strikt noodzakelijk kan Alem via diezelfde route, tegen de richting in, worden ingereden. Rossum is tijdens de Vuelta te bereiken via de parallelweg van de Burgemeester van Randwijckstraat. Meer info: www.lavueltaholanda.com/bereikbaarheid-maasdriel/

Tags

Vuelta,Vuelta a España,Ronde van Spanje