bird
zaterdag 27 april | 07.18 uur

Digitale startavond Klompenpad Velddriel

25-01-2021 15:00
uur
klompenpad-2
• Klompenpaden gaan door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk door het boerenland. (Foto: SLG)

VELDDRIEL – Velddriel krijgt een Klompenpad. Wie daar over mee wil denken en praten, kan inloggen voor de digitale startavond op dinsdag 16 februari.

Dorpsraad Velddriel, gemeente Maasdriel en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) willen de wandelroute samen met bewoners en partijen in het gebied realiseren, om zo het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar te maken.

Boerenland
In Gelderland en Utrecht zijn al 131 Klompenpaden ontwikkeld. Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk door het boerenland. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld.

Maasdriel
Het Klompenpad in Velddriel wordt het vierde Klomenpad in de gemeente Maasdriel naast Baanbrekerspad (Well/Ammerzoden), Alemschepad (Alem) en Zandslagenpad (Rossum). Ook in Zaltbommel zijn verschillende Klompenpaden.

Input
Tijdens de startavond worden het project toegelicht. Alle aanwezigen krijgen de kans om te reageren op de eerste ideeën en hun kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en hun aanvullende ideeën voor de route aan te dragen. Alle input van de avond wordt verzameld op een centrale kaart.

Naam
Het Klompenpad krijgt net als alle andere Klompenpaden een naam die verwijst naar een element in het landschap, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap.

Aanmelden voor deelname aan de digitale startavond (aanvang 19:00 uur) kan via: www.landschapsbeheergelderland.nl

Meer informatie is verkrijgbaar bij Bjorn van As van SLG: 06-29321672.

Tags

klompenpad velddriel,klompenpaden,digitale startavond