bird
maandag 29 april | 01.14 uur

De Steiger in Pand9 ook open op Eerste Kerstdag

05-12-2023 10:59
uur
de steiger_pand 9_ontmoeting pand 9_inloop de steiger
Bezoekers zijn van dinsdag t/m zaterdag welkom voor een bakkie koffie, een spelletje of een praatje. (foto: aangeleverd)

ZALTBOMMEL – Ontmoetingsplaats De Steiger in Pand9 is op Eerste Kerstdag van 11:00 tot 16:00 uur geopend. Bezoekers zijn welkom voor een warm kopje koffie of thee, is er een lekker hapje, een gezellig gesprekje en een luisterend oor.

De Steiger bevindt zich in de hal van Pand9. Er is een tussenwand geplaatst, de muren zijn vrolijk geschilderd er staan tafels en stoelen én er zijn gezellige hoekjes met lekkere fauteuils. In de mooie, warm ingerichte ruimte kunnen bezoekers naast een kopje koffie of thee in gesprek gaan met andere bezoekers of de enthousiaste vrijwilligers. Maar je kunt er ook de krant komen lezen, een potje schaken, puzzelen, of een spelletje doen.

'Bakkie doen'
De ontmoetingsruimte is op 28 oktober geopend en is sindsdien geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 16:30 uur. Veel mensen hebben De Steiger inmiddels ontdekt en komen al regelmatig even ‘een bakkie doen’.

Vrijwillige bijdrage
Voor de koffie en thee wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Dat kan contant door je bijdrage in de grote koffieketel te doen die op de uitgiftebar staat, maar, voor wie dat wil, is het sinds kort ook mogelijk te betalen met een QR-code.

Activiteiten
In december en januari staan weer diverse activiteiten op de agenda. Zo kun je aanstaande zaterdag 9 december een kerststukje komen maken tussen 13.00 uur en 16.30 uur. Het materiaal om er iets moois van te maken is aanwezig. Deelnemers moeten wel zelf een bakje of potje meenemen om het kerststukje in op te maken. Deelname is gratis maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.

Op zaterdag 16 en 30 december en 6 en 20 januari is iedereen tussen 11:30 en 13:00 uur welkom voor een heerlijke kop soep. Een kop soep kost 1 euro. Met dat geld wordt het maken van de volgende soepronde gekostigd.

Film
Op 3 januari wordt voor het eerst een film gedraaid, dan staat een Disney-film op het programma. Het altijd weer drukbezochte, bekende, Repaircafé is voortaan gezellig in De Steiger. De eerstvolgende keer is woensdagmiddag 24 januari.

Meer informatie over de activiteiten staat op www.desteiger.org en op het activiteitenbord in De Steiger. Mensen die iets willen organiseren, zoals een spelletjesmiddag of iets anders, zijn welkom. Alles is mogelijk, zo lang het maar niet commercieel is.

De opening op Eerste Kerstdag is mogelijk dankzij de vrijwilligers en het Buurtteam.

 

Tags

de steiger,pand 9