bird
zaterdag 27 april | 04.20 uur

De hele maand Rode Kruis Bloesemtocht

01-04-2021 11:50
uur
bloesem-1
Foto: Adobe Stock

GELDERMALSEN – Vanwege corona kan de Rode Kruis Bloesemtocht ook dit jaar helaas niet doorgaan. De organisatie heeft dit jaar daarom een alternatief: de hele maand april is Bloesemmaand, niet alleen in Geldermalsen, maar in het hele land.

Het grootste eendaagse wandelevenement in Nederland, waar altijd tienduizenden deelnemers op afkomen, wil ook dit jaar mensen in beweging brengen om te wandelen voor het goede doel. Om dat te bereiken heeft de stichting Rode Kruis Bloesemtocht de maand april omgedoopt tot Rode Kruis Bloesemmaand.

Eigen afstanden
De maand zit vol leuke wandelactiviteiten. Deelnemers kunnen hun eigen afstanden lopen langs de bloesem in hun omgeving. Ze kunnen meedoen aan vele winacties en er kan gedoneerd worden aan het goede doel.

Hulplijn
Dit jaar is de opbrengst voor twee projecten van het Rode Kruis: ‘De Hulplijn’ en ‘Let op elkaar Netwerk’, waar mensen terecht kunnen met vragen en zorgen of als ze behoefte hebben aan een luisterend oor.

De organisatie hoopt dat deze alternatieve Bloesemtocht de 35.000 deelnemers mag overstijgen en mensen massaal de wandel- of hardloopschoenen aantrekken in april om mee te doen.

Alle activiteiten staan op: www.rodekruisbloesemmaand.nl

Tags

rode kruis bloesemtocht,bloesemmaand