bird
zaterdag 27 april | 00.13 uur

De familie Claussen en de liefde voor Apple

19-03-2021 17:35
uur
Door: Britta Alink
claussen2-1
• Vader Armand (midden), zoon Lucas (links) en zoon Rutger werken samen in Claussen IT. (Foto: Koen Vandenput)

HEDEL - Lucas Claussen (30) is dit jaar gaan werken bij het bedrijf van zijn vader, Apple-specialist Claussen IT in Hedel. En dat betekent dat het hele gezin Claussen (vader, moeder en drie kinderen) dagelijks aan het werk is in het pand aan de Korenstraat.

Vader Armand (57) richtte het IT-bedrijf dertien jaar geleden op. Drie jaar geleden richtte hij zijn kantoor in in het voormalige consultatiebureau van STMR, in het centrum van Hedel. Oudste zoon Rutger (32) werkt al langer bij hem. Armands vrouw Norma (58) runt in hetzelfde gebouw, samen met dochter Linda (30) de Academie voor Zorgend Nederland, een opleidingsinstituut gericht op de zorg.

Loondienst
"Ik had dertig jaar geleden niet kunnen voorspellen dat alle drie de kinderen hier zouden werken", lacht Armand. Hij begon zijn werkzame leven in loondienst, werkte jarenlang als ambtenaar en later bij verschillende grafische IT-bedrijven.

Reorganisatie
Dertien jaar geleden werd hij bij een reorganisatie voor het eerst van zijn leven ontslagen. "Dat is het beste dat me is overkomen, want het bood mij de kans om voor mezelf te beginnen." De oprichter van Claussen IT was gespecialiseerd in 'grafische IT' en in Apple.

Bekende naam
Al snel nadat hij zijn bedrijf had opgericht dienden de eerste klanten zich aan en werd hij een bekende naam in de automatiseringswereld. Zo kreeg hij de kans te werken voor meer dan honderd orthodontisten, diverse makelaars en een aantal grotere creatieve bureaus.

Apple-specialisten
"Er is veel behoefte aan videotechnieken en beelddatabanken bijvoorbeeld", legt hij uit. "Grotere bedrijven en ook overheden hebben vaak hun eigen ICT-afdelingen. Wij vullen hun werk aan omdat wij echte Apple-specialisten zijn." Naast Armand en zijn twee zonen maakt Claussen IT gebruik van verschillende freelancers zoals een systeembeheerder en docenten die trainingen kunnen geven.

Hobby
Rutger en Lucas zijn net als hun vader 'Apple minded', ze hebben allebei van hun hobby hun werk gemaakt. Met de komst van Lucas in het bedrijf heeft Claussen IT er een echte internet- en software-ontwikkelaar bij.

Gezellig
Armand is blij dat hij zijn bedrijf in de toekomst kan overdragen aan zijn twee zonen. Maar aan stoppen met werken moet hij nu nog niet denken; hij vindt het veel te leuk om te doen en zich te blijven ontwikkelen. "Elke dag is hier anders", vertelt hij. "En door dit werk blijf je je voortdurend ontwikkelen. Het is ook erg gezellig om samen met mijn vrouw en de kinderen op kantoor te zijn. We hebben het heel goed samen."

www.claussen.it

Tags

claussen it,armand claussen