bird
vrijdag 26 april | 23.30 uur

Dagopvang 't Slot vijf dagen per week open

29-12-2021 17:02
uur
Door: Britta Alink
291221_slotbus-1
• De Slotbus. Foto: aangeleverd

GAMEREN - De dagopvang van 't Slot in Gameren is vanaf 1 januari vijf dagen per week geopend.

De dagopvang is een voorziening waar ouderen gedurende enkele dagen per week kunnen verblijven. Ze krijgen een zinvolle dagbesteding aangeboden onder leiding van beroepskrachten en vrijwilligers in een veilige en gezellige omgeving. De opvang is kleinschalig en biedt ruimte aan een groep van maximaal tien personen. Voor de ouderen is het een mooie gelegenheid om met leeftijdsgenoten in contact te komen, voor de mantelzorgers betekent het verlichting. Het programma voor de ouderen sluit zoveel mogelijk aan op de thuissituatie.

Sfeer
Er wordt gewerkt in groepsverband, maar er is ook aandacht voor persoonlijke interesses. 't Slot heeft een protestants-christelijke identiteit. Tijdens de activiteiten wordt daar rekening mee gehouden. De nadruk van de dagopvang ligt op sfeer en samenzijn. Tussen de middag wordt er gekookt en samen gegeten. Na de warme maaltijd is er gelegenheid om even te rusten op één van de relaxstoelen.

Indicatie
De dagopvang is open op werkdagen van 9:30 tot 16:00 uur. Het is mogelijk één of meerdere dagen mee te doen. Dat is afhankelijk van de indicatie, die te verkrijgen is via het WMO-loket van de gemeente of via het Buurtteam. Binnen bepaalde grenzen worden cliënten met de eigen 'Slotbus' gehaald en gebracht.

Tags

't Slot,Gameren,dagopvang,Slotbus