bird
zaterdag 27 april | 06.06 uur

Corné de Koning neemt afscheid van 't Caf: 'Vroeger was er niks'

30-09-2021 11:47
uur
Door: Dominik Morawiak
IMG_3199-1
• Corné de Koning tapte tal van biertjes in 't Caf. Foto: Dominik Morawiak

BRUCHEM - Na bijna twintig jaar zet Corné de Koning, de eigenaar van ’t Caf in Bruchem, een punt achter zijn carrière als horecaondernemer. Corné heeft zijn zaak - gevestigd aan de Annekeshof - onlangs te koop gezet. 

“Ik wilde hier de ontmoetingsplek voor Bruchem creëren met een sociaal karakter en veel gezelligheid. Ik kijk er met veel voldoening op terug.”

Reuring
De in Bruchem geboren en getogen Corné de Koning (46) was al van jongs af aan geïnteresseerd in de horeca. Dertig jaar geleden werkte hij in het houten frietkot op de plek van het huidige café. In 2002 is hij de eigenaar geworden. “Vroeger was er niks in het dorp. Met deze zaak wilde ik voor meer reuring en gezelligheid zorgen.”

Feesten
Dat gebeurde vooral na de grote uitbreiding van het pand in 2008. Sindsdien is ’t Caf een echt café geworden waar ook feesten werden gehouden. “Themaparty’s, quizavonden, kinderfeestjes: voor ieder wat wils.”

Corné organiseerde daarnaast diverse evenementen. Zo veranderde in december de Annekeshof in een racebaan voor het NK Prikslee. Tientallen deelnemers rivaliseerden met elkaar om de titel Nederlands kampioen. In de zomer kwam iedereen naar de tent toe om op een groot scherm het Nederlands elftal toe te juichen en lokale dartteams en andere verenigingen hebben ook hun vaste plek aan de Annekeshof gevonden.

Inzicht
Ondanks alle successen heeft de Bruchemse ondernemer besloten te stoppen met ‘t Caf. “Voor corona werkte ik zo’n 70-80 uur in de week. Ieder weekend kwam ik rond 3 of 4 uur ‘s nachts thuis. Het werk ging altijd maar door. Tijdens de lockdown waren we alleen voor afhalen open en kwam ik veel eerder thuis. Toen ben ik tot het inzicht gekomen dat er meer in het leven is dan alleen werken”, vertelt Corné.

“Ik heb het sociale leven opnieuw ontdekt. Je kunt in het weekend met vrienden afspreken, meer tijd met de kinderen doorbrengen. Ik heb besloten om het rustiger aan te doen in mijn leven waarbij er ook meer structuur komt.” 

Corné blijft ’t Caf runnen totdat het verkocht wordt. Wat hij daarna gaat doen, staat voor hem nog helemaal open. “Ik hoop mijn horeca-ervaring in ieder geval in mijn verdere carrière te gebruiken.”

Dominik Morawiak

Tags