bird
zondag 28 april | 22.35 uur

Cor en Dicky Crielaard uit Aalst vieren 60-jarig huwelijksfeest

07-12-2023 15:19
uur
Door: Britta Alink
zestigjarig_dicky crielaard_cor crielaard
Cor en Dicky Crielaard-Roza samen met burgemeester Pieter van Maaren. (Foto: Koen Vandenput/Bommelerwaardgids)

AALST - Toen Cor Crielaard uit Aalst in 1959 op het Oranjefeest in gesprek raakte met Dicky Roza uit Nieuwaal, zag hij het meteen helemaal zitten. "Bij mij duurde het wat langer", lacht Dicky. Maar de vonk sloeg wel degelijk over en vier jaar later stapten ze in het huwelijksbootje.

Cor ging na de ambachtsschool aan de slag als timmerman bij een aannemer. Dicky had verschillende werkhuizen en werkte bij haar broer op de tuinderij in Nieuwaal. Dat heeft ze tot op hoge leeftijd gedaan. Na hun trouwen bouwden ze in Aalst hun eigen huis, waar ze bijna veertig jaar hebben gewoond en waar hun zoon is opgegroeid.

Huis bouwen
"Drieëntwintig jaar geleden hebben we een nieuw huis casco laten bouwen", vertelt Dicky. "Daarna hebben we het zelf helemaal afgewerkt. Ik vond het zelf ook heel leuk om de schuren en te schilderen en andere dingen te doen."

Geen stilzitters
Het stel zat sowieso nooit stil en nog steeds niet. "Iedereen mag altijd bij ons langskomen, maar je moet wel even van tevoren bellen", zegt Dicky. "Want waarschijnlijk zijn we iets aan het doen, we zijn altijd bezig. We zijn geen stilzitters." In en rondom het huis houden ze samen nog alles netjes bij.

Daarnaast is Cor onder andere actief voor Stichting de Vier Heerlijkheden, waar hij zich verdiept in de geschiedenis van onder andere zijn geboortedorp. Ook vindt hij het leuk om spullen op te knappen, bijvoorbeeld meubeltjes voor vrienden en familie. Dicky zat vroeger veel achter de naaimachine en vindt het nog steeds fijn om anderen te helpen.

Caravan
De gezondheid van het paar laat het gelukkig toe dat ze lekker actief bezig zijn. Afgelopen jaar zijn ze nog vier weken op pad geweest met de caravan, naar de Moezel in Duitsland. "Zo lang we het nog kunnen, blijven we met de caravan op vakantie gaan."

Op 6 december vierden Dicky en Cor hun zestigjarig huwelijksfeest samen met hun zoon en kleinzoon, vrienden en familie. Burgemeester Pieter van Maaren kwam op bezoek om het echtpaar te feliciteren namens de gemeente.

 

Tags

cor crielaard,dicky crielaard