bird
vrijdag 26 april | 02.15 uur

CoolCareHolland bestaat vijftien jaar

19-07-2021 15:42
uur
Door: Britta Alink
coolcare-1
• Wilbert Aarts (l) en Jan Boelen hebben in 2006 het bedrijf CoolCareHolland samen opgericht. (foto: Joost Broeksteeg)

VELDDRIEL - Vijftien jaar geleden begonnen de goede vrienden Jan Boelen (44) en Wilbert Aarts (44) samen hun bedrijf CoolCareHolland in koudetechniek en klimaatbeheersing. Inmiddels werken ze met dertien medewerkers vanuit een ruim bedrijfspand op De Geerden.

Jan en Wilbert kennen elkaar al vanaf de kleuterschool in Ammerzoden en zijn altijd goede vrienden gebleven. Hun middelbare schooltijd verliep voor allebei anders, maar op de HTS in Den Bosch zaten ze weer bij elkaar in de klas. "Daarna zijn we gaan werken bij een koeltechnisch bedrijf in Ammerzoden", vertelt Jan.

Keuken
In 2006 richtten ze CoolCareHolland op. De schuur van Wilbert werd werkplaats, de keuken van Jan fungeerde als kantoor. "We kochten een busje en huurden een ruimte in Hedel", herinneren ze zich nog goed. "We dachten daar een jaartje te werken, maar we bleven er twaalf jaar."

Energietransitie
Ondanks de drukte binnen het bedrijf is Jan ook nog bestuurslid van de branchevereniging NVKL. Die vereniging ondersteunt installateurs en leveranciers en zet zich in om het vak op een hoog niveau te houden. "Het is een heel mooi vak", benadrukt Jan. “De energietransitie maakt ons werk nog interessanter. Er is heel veel vraag naar duurzame toepassingen om de klimaatdoelstellingen te behalen.”

Personeel
Op dit moment is het heel lastig om aan goed geschoold en gemotiveerd technisch personeel te komen. "We staan echt te springen om technisch personeel", zegt Wilbert. "Jongeren die we zelf kunnen opleiden, zij-stromers, mensen met ervaring. Er is een groot tekort aan gemotiveerde meiden en jongens. Iedereen met twee rechterhanden kan bij ons meteen aan de slag."

Afwisselend
Jan en Wilbert hopen dat zich snel nieuwe medewerkers melden. "We bieden afwisselend werk", benadrukken ze. "Wij werken voor particulieren, maar vooral in de utiliteit, voor de overheid en agrarische sector; denk hierbij aan klanten als ASML en BOL." Naast het afwisselende werk en de technische kwaliteit van het werk, hechten de twee vrienden aan een goede werksfeer. "Natuurlijk wordt er hard gewerkt, maar de onderlinge sfeer is ook zeer belangrijk", sluit Jan af.

www.coolcareholland.nl

 

 

Tags

coolcareholland,jan boelen,wilbert aarts