bird
zondag 28 april | 21.06 uur

Centrum van Hedel wordt vuurwerkvrije zone

14-12-2023 15:10
uur
Door: Martin van Hemert
Schermafbeelding 2023-12-14 om 15.12.31
Het gebied waar de vuurwerkvrije zone van kracht zal zijn. Foto: gemeente Maasdriel

HEDEL - Het winkelcentrum in Hedel, gelegen aan het Kasteelplein, wordt tijdens de jaarwisseling een vuurwerkvrije zone. Het verbod geldt tussen 31 december 18:00 uur tot 1 januari 02:00 uur. Buiten die tijden om geldt er landelijk al een geheel vuurwerkverbod.

Op en nabij het plein tussen de Kasteellaan en de Voorstraat werden afgelopen jaar auto's en een caravan in brand gestoken. De schade was groot: prullenbakken, verkeersborden, een brievenbus en de palen met beveiligingscamera's werden opgeblazen of omver getrapt. Mede daardoor kostte de jaarwisseling in de gemeente Maasdriel 31.000 euro.

(Tekst loopt door onder de illustratie)
Met het instellen van een vuurwerkvrije zone hoopt de gemeente dergelijke voorvallen dit jaar te voorkomen, al pleit burgemeester Jaco Geurts wel voor realisme: "Het gaat om een verbod op het afsteken van consumentenvuurwerk, terwijl de grootste overlast meestal wordt veroorzaakt door illegaal vuurwerk. Dat is altijd al verboden. Het is dus niet de heilige graal."

Binnen een straal van vijftig meter van kerken, begraafplaatsen, verpleeghuizen, verzorgingstehuizen, woonzorgcentra, dierenpensions en dierenparken is standaard een vuurwerkvrije zone van kracht.

Tags

vuurwerkvrije zone