bird
vrijdag 26 april | 07.40 uur

Cambium, De Brug en Kentalis gaan nauw samenwerken

04-12-2020 09:20
uur
kentalis-2
Foto: gemeente Zaltbommel

ZALTBOMMEL – Praktijkonderwijs De Brug, Cambium College, Koninklijke Kentalis en gemeente Zaltbommel hebben deze week een samenwerkingsovereenkomst getekend. Zo worden de kansen van leerlingen met een gehoorbeperking vergroot.

Met het tekenen van de overeenkomst is volgens de partijen een ‘historische stap gezet naar inclusief onderwijs voor jongeren met een gehoorbeperking’. Onderwijswethouder Adrie Bragt heet Kentalis van harte welkom in Zaltbommel: “Willen is kunnen. Het blijkt maar weer, dan gaat het gewoon lukken.”

Hoogwaardig onderwijs
Kentalis Compas College biedt op dit moment in Sint-Michielsgestel speciaal onderwijs aan jongeren van 12 tot 20 jaar, die doof of slechthorend zijn. “Samenwerking en verbinding tussen regulier en speciaal voortgezet onderwijs is belangrijk”, vindt Sandra Beuving van de Raad van Bestuur van Kentalis. “Samen kunnen we bestendig en hoogwaardig onderwijs bieden en zo de kansen voor onze leerlingen vergroten.”

Nieuw gebouw
De leerlingen volgen straks onderwijs in het nieuwe gebouw op de ‘onderwijs campus’, waarbij nauw samengewerkt wordt met De Brug en het Cambium.

2022
Het is de bedoeling dat de eerste Kentalis-leerlingen in augustus 2022 in Zaltbommel gaan starten.

Op de foto:
Het glas wordt geheven na ondertekening van de overeenkomst. Vlnr: Hans van Gent (directeur van De Brug), Sandra Beuving (Raad van Bestuur Kentalis), Adrie Bragt (wethouder Zaltbommel), Ton Keijzers (bestuurder De Brug) en Hanneke Koster (bestuurder Cambium College).

Tags

kentalis,cambium,de brug