bird
zondag 28 april | 22.55 uur

BWG TV portret van Gerrit Verkuil nu online

27-11-2023 17:52
uur
221123_GerritVerkuil_BWGTV
Gerrit Verkuil overleed op 19 april van dit jaar.

BOMMELERWAARD - Gerrit Verkuil overleed op 19 april 2023. Op zondag 26 november zou de voormalig journalist 94 jaar zijn geworden. Vanwege die gelegenheid publiceerde BWG TV deze week een nog niet eerder uitgezonden portret, opgenomen op 3 februari van dit jaar.

"Iedere keer kijk ik met verwondering naar hoe mooi het is. Ik ben vorige week nog met Gerrit Groeneveld naar het Munnikenland geweest. Een prachtig gebied, met al die mooie, grote koeien, met grote hoorns. Ik vind de Bommelerwaard altijd schitterend mooi. Maar ik erger me aan al die grote betonnen bakken die overal staan, die distributiecentra. En de eindeloos grote kassencomplexen storen me ook. De schoonheid van het gebied gaat daar voor een belangrijk deel door verloren."

Kritisch
Gerrit Verkuil was tot het laatste moment verknocht aan, maar ook kritisch op de Bommelerwaard. Als journalist was hij bekend van weekblad De Toren, dat in in de jaren zestig voor het eerst verscheen. Die krant was decennialang een begrip in de Bommelerwaard. Toen er in De Toren geen ruimte meer was voor zijn historische verhalen, maakte hij de overstap naar Het Kontakt en later de Bommelerwaardgids.

Voor de camera van BWG TV - het video-platform van Bommelerwaardgids - blikte Verkuil uitgebreid terug op zijn leven en besprak hij onder meer de toegevoegde waarde van regionaal nieuws en een nieuwe lokale omroep. De video is te vinden op www.bommelerwaardgids.nl/bwg-tv

Tags

gerrit verkuil