bird
vrijdag 26 april | 20.28 uur

Bommelerwaardse ijsclubs kijken uit naar schaatspret

08-02-2021 15:40
uur
schaatsen-2
Foto: Adobe Stock

BOMMELERWAARD - Deze week kunnen de ijsbanen in de Bommelerwaard waarschijnlijk weer open. Dankzij de strenge vorst kunnen er prachtige ijsvloeren ontstaan.

Het wordt alleen wel spannend of de sneeuw geen roet in het eten gooit. Sneeuw kan een strakke ijsbaan flink verpesten.

Zuilichem
IJsclub De Volharding in Zuilichem is er helemaal klaar voor. Maar dit jaar is de gang van zaken bij de ijsbaan wel een beetje anders dan voorgaande jaren. "We houden ons aan de geldende regels", laat de club weten op facebook. "We zijn alleen open voor leden en je kunt alleen terecht als je gereserveerd hebt." Publiek is niet toegestaan.

SIJM
Ook Stichting IJsbaan Maasdriel (SIJM) is voorbereid op de opening van de baan, die in Kerkdriel ligt. "Schaatsen mag met mensen binnen het eigen huishouden of met één persoon van buiten het huishouden", benadrukt de club op haar facebookpagina. "Kinderen tot en met 17 jaar mogen wel samen schaatsen en hoeven geen 1,5 meter afstand te houden." Kantines en kleedkamers bij de ijsbanen mogen niet open, maar Koek & Zopie is wel toegestaan. "Daar mag het niet te druk worden", waarschuwt SIJM.

Zaltbommelse IJsclub
De Zaltbommelse IJsclub kijkt vol verwachting uit naar het moment dat de ijsbaan open kan. Die baan ligt rondom het Koning Willem-Alexander park (Parkeiland) in de wijk de Waluwe. "Het ziet er naar uit dat de vijver voor het eerst goed gaat dichtvriezen", schrijft de club op facebook. "We houden nog even een slag om de arm, maar mocht het ijs dik genoeg worden, dan laten we het jullie weten." Het bestuur van de club meet dagelijks hoe dik het ijs is en hangt het resultaat daarvan op bij de brug. Als het veilig is om te schaatsen, dan is dat te zien aan de groene vlag. Ook de schaatsers van deze baan moeten zich aan de geldende corona-regels houden.

Bruchem
De baan van IJsclub Nooitgedacht in Bruchem ligt er ook al weer mooi bij. De club houdt iedereen via facebook op de hoogte van de kwaliteit van het ijs.

Tags

ijsclub bommelerwaard,schaatsen bommelerwaard