bird
zondag 02 oktober | 09.24 uur

Bommelerwaardgids neemt De Toren en Het Carillon over

uur
Oever, van den, foto overeenkomst Bommelerwaard,  21-06-23 (1)-1
• Directeur Roelof van den Oever (links) van de Bommelerwaardgids en Floor de Groot van Kontakt Mediapartners hebben de overeenkomst woensdag ondertekend.. (foto: KMP)

BOMMELERWAARD – De Bommelerwaardgids heeft de huis-aan-huisbladen De Toren en Carillon overgenomen van Kontakt Mediapartners. Die twee titels gaan op in de Bommelerwaardgids, zodat de inwoners van Maasdriel en Zaltbommel vanaf 1 augustus nog maar één weekblad in de brievenbus krijgen.

“Nu we als enige huis-aan-huiskrant overblijven in de Bommelerwaard, zijn we ons nog meer bewust van onze verantwoordelijkheid”, zegt eigenaar Roelof van den Oever van de Bommelerwaardgids. “Onze lezers en adverteerders waarderen onze krant en hebben behoefte aan nieuws over hun eigen leefomgeving. Niet alleen in de papieren krant, maar ook dagelijks op onze website. Daarom gaan we op korte termijn onze redactie uitbreiden.”

Website
De website Bommelerwaardgids bestaat al sinds 2009. In 2020 is de site grondig vernieuwd en geprofessionaliseerd. Op de website verschijnt dagelijks nieuws uit Zaltbommel en Maasdriel.

Op papier
In mei 2020 verscheen de Bommelerwaardgids voor het eerst op papier huis aan huis, in eerste instantie een keer in de veertien dagen en sinds april van dit jaar iedere week. In korte tijd heeft de Bommelerwaardgids een goede naam opgebouwd bij lezers en adverteerders.

Advertenties
Volgens Van den Oever hebben ondernemers in de Bommelerwaard behoefte aan een lokale krant en website. “Met advertenties in een goed gelezen lokale krant en op de website, bereiken zij hun klanten”, licht hij toe. Naast het wekelijkse huis-aan-huisblad maakt de Bommelerwaardgids ook glossy-magazines, die eveneens huis aan huis verspreid worden.

DPG
Vorige maand werd bekend dat de grote landelijke uitgever DPG alle huis-aan-huis-titels ging afstoten. Kontakt Mediapartners nam een pakket van in totaal elf titels over van DPG, waaronder De Toren, die ruim 50 jaar in Zaltbommel verscheen, en het Maasdrielse blad Carillon. Die twee titels zijn nu doorverkocht aan de Bommelerwaardgids.

Bezorging
“We doen er alles aan om de krant in elke brievenbus te bezorgen, ook in de buitengebieden”, zegt hij. “Daarbij is het wel belangrijk dat mensen het aan ons doorgeven als ze krant niet ontvangen hebben. Ook hebben we ongeveer 25 afhaalpunten, zoals bij vrijwel alle supermarkten.”

 

Tags

bommelerwaardgids,kontakt mediapartners,de toren,carillon