bird
vrijdag 26 april | 20.40 uur

Bommelerwaard in actie voor hospice tijdens 'de Oversteek'

07-06-2022 17:36
uur
Door: Martin van Hemert
Entree
De buitenkant van het hospice komt er zo uit te zien. Archieffoto: aangeleverd

BOMMELERWAARD - Diverse organisaties houden op zaterdag 25 juni een groot evenement voor het goede doel. Tijdens 'de Oversteek' wordt geld opgehaald voor Hospice De Samaritaan in Zaltbommel dat momenteel gebouwd wordt.

De actie is opgebouwd uit een aantal evenementen die al een langere historie hebben, zoals de ZesZes. Traditioneel gezien zes rondes van zestig kilometer door de Bommelerwaard vanuit Ammerzoden. Destijds voor KWF Kankerbestrijding, maar nu voor het hospice. Ook 'In de slag van 150' draagt zijn steentje bij tijdens 'de Oversteek'. Deze stichting houdt zich al jaren bezig met geld inzamelen voor goede doelen. Dat doen zij door middel van het afleggen van lange skeelertochten. Dit jaar maken zij de oversteek van het Zuid-Duitse Trier, naar hier: Zaltbommel.

Fietssprokkeltocht en meer
Op de eventlocatie aan de Beersteeg in Zaltbommel zullen optredens verzorgd worden door Kaaigezellig en anderen. Daarnaast is er gezellige horeca en lokale omroep Oké FM verzorgt de hele dag live radio. Ook vindt er een fietssprokkeltocht plaats van Hoppies in Ammerzoden naar het Hospice in Zaltbommel, en vice versa.

Minister Conny Helder zal de vlag hijsen van het hospice en alle sportscholen uit de Bommelerwaard worden opgeroepen om met hun leden de oversteek te wagen: de dijk in Zaltbommel op en ook weer af. Aan het einde van de dag vindt er ook nog een spectaculaire veiling plaats voor het goede doel. Meer informatie is te vinden op: www.hospicedesamaritaan.nl

Tags

de Oversteek,hospice De Samaritaan