bird
donderdag 02 mei | 03.53 uur

Bomen gekapt voor aanleg snelfietspad in Hedel

08-03-2024 10:35
uur
bomen hedel_rijksweg heden_oude rijksweg hedel_snel fietspad_foto rein van willigen
In totaal worden 133 bomen langs de Oude Rijksweg gekapt. (foto: Rein van Willigen)

HEDEL – In Hedel is deze week gestart met de aanleg van weer een deel van het snelfietspad tussen Zaltbommel en Den Bosch. Een rij van 133 bomen tussen de Oude Rijksweg en het huidige fietspad wordt gekapt om verbreding van het bestaande fietspad mogelijk te maken.

Volgens de gemeente Maasdriel worden de 133 bomen gecompenseerd met de aanplant van nieuwe bomen in Hedel en Ammerzoden. “Dat de rij bomen wordt gekapt, zorgt op deze plek niet voor problemen voor de aanwezige flora en fauna”, laat de gemeente Maasdriel weten op haar website. “In totaal staan er op dit moment vier rijen bomen langs elkaar. Door een rij weg te halen, krijgen de bomen in de andere rijen meer ruimte om te groeien. Bovendien blijft er genoeg plek voor vogels en andere dieren om eten te vinden in de bomen of hun nestje te maken.”

(tekst gaat verder onder de foto)

Tijdelijke fietsbrug
Tijdens de werkzaamheden worden fietsers omgeleid. Bij de rotonde Oude Rijksweg en de Baronieweg komt een tijdelijke fietsbrug. Op sommige plekken moeten fietsers over de autoweg. Hier is de maximumsnelheid voor automobilisten van 60 kilometer per uur tijdelijk verlaagd naar 30 kilometer per uur.

Vier meter breed
Het fietspad aan de Oude Rijksweg in Hedel wordt verbreed tot gemiddeld vier meter. Dit fietspad is een onderdeel van de snelle fietsroute tussen Zaltbommel en Den Bosch. “De snelle fietsroute zorgt ervoor dat fietsers sneller en veiliger kunnen fietsen en is een aantrekkelijk alternatief voor automobilisten die nu de A2 gebruiken”, aldus de gemeente Maasdriel. “Daarnaast is het een grote verbetering voor fietsers die al fietsen tussen beide steden.”

Rode kleur
De snelle fietsroute krijgt brede fietspaden in een rode kleur. “Fietsstraten, waarop de auto te gast is, zijn ook onderdeel van de nieuwe route” aldus de gemeente. Verder krijgen fietsers voorrang bij kruisingen met rustige wegen en rotondes in de bebouwde kom.

Tags

oude rijksweg hedel,snelfietspad