bird
zaterdag 27 april | 01.10 uur

Boerder-ei-tour op paaszaterdag een groot succes

06-04-2021 00:00
uur
Door: Marlou van Dijk
Boerder-ei-tour-3
De Coronaproof Boerder-ei-tour

Op zaterdag 3 april 2021 (paaszaterdag) vond de Coronaproof Boerder-ei-tour plaats. Ruim 750 deelnemers maakten een toertocht langs drie Bommelerwaards boerderijen. Allereerst kwam Boerderij van Zeelst (Mijn KaasKoe) aan bod, daarna volgden Zuivelboerderij Den Eelder en Boerderij Zonneveld. Het was een verantwoord en welkom uitje in de coronatijd.

Tour langs de boerderijen
De deelnemers kwamen in tijdsblokken van een half uur naar de boerderijen en reden een tour via de stallen en landerijen. Genietend van de dieren en de heerlijke versnaperingen kregen zij een beeld van de herkomst van het lekkere lokale voedsel.

Paashaasschool
Op de 3 boerderijen was een Paashaasschool ingericht. Onder begeleiding van paashazen voerden kinderen leuke opdrachten uit. Als beloning ontvingen zij een leuke attentie. De school viel goed in de smaak. “Wat een verrassend leuke middag en de hele auto is geslaagd voor de Paasschool.”

Lokale producten en een kijkje in de keuken
Deze boerder-ei-tour werd georganiseerd om de consumenten een kijkje te laten nemen bij een 3-tal boerenbedrijven! De deelnemers konden zo genieten van de dieren en de echte boerenproducten.

Boerenpicknick
Op 2e Pinksterdag wordt door de agrarische natuurvereniging “de Capreton” weer de boerenpicknick georganiseerd. Ook dan wordt het weer genieten van de omgeving en de lekkere lokale producten.

 

boerder-ei-tour-9
boerder-ei-tour-6
boerder-ei-tour-7
boerder-ei-tour-8

Tags

bommelerwaard,Boerder-ei-tour,coronaproof