bird
vrijdag 26 april | 14.16 uur

Boek over Well genomineerd voor Gelderse Roos

22-09-2021 12:50
uur
Door: Martin van Hemert
Kerk Well
• Ned. Herv. kerk Well 1945

WELL - Het uitgebreide boek ‘Wat heb ik de Wellenaren bewonderd' is één van de genomineerden voor de zogeheten 'Gelderse Roos'; een prijs die Erfgoed Gelderland elke twee jaar uitreikt aan 'inspirerende erfgoedprojecten over de geschiedenis van Gelderland'.

Tot de genomineerde erfgoedprojecten behoort nu dus ook het boek over de geschiedenis van Well, een initiatief van stichting Langs de Mersloot. Het boek - dat is toegespitst op de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw - is het resultaat van een reeks gesprekken, aangevuld met foto's van vroeger en nu om de verhalen te verduidelijken.

Illusies
Dat het boek een flinke kluif gaat krijgen om de publieksprijs binnen te slepen, beseft auteur Bart van Helvoort maar al te goed: "Er zijn ook werkstukken genomineerd uit Arnhem, Doetinchem, Nijmegen en Apeldoorn. We maken ons dus geen illusies, maar als we iedereen zo ver krijgen om te stemmen, zou dat mooi zijn."

Te koop
De tweede druk van het boek is overigens nog op diverse plaatsen te koop, waaronder bij Primera op De Haar in Ammerzoden.
Stemmen op het boek 'Wat heb ik de Wellenaren bewonderd' voor de publieksprijs van de Gelderse Roos is mogelijk via de volgende website: www.erfgoedgelderland.nl/formulieren/stemmen

Tags