bird
zaterdag 27 april | 06.37 uur

Boek over 'magistrale en soms tragische heldendom van iedere artiest'

31-08-2022 12:33
uur
Door: Martin van Hemert
290822_Dikke Dennis - copyright André Dieterman kopie
'Dikke Dennis' van Peter Pan Speedrock is één van de personen die in het boek vertegenwoordigd is. Foto: André Dieterman

ZALTBOMMEL – André Dieterman presenteert aanstaand weekend in zijn fotostudio en galerij zijn nieuwe boek ‘Backstage Front Row’. 

Fotograaf Dieterman ziet het boek als 'een indringende fotoselectie van het magistrale en soms ook tragische heldendom van iedere artiest'. Artiesten die in het boek zijn vertegenwoordigd zijn onder andere ZZ Top, Jimmie Vaughan, Fats Domino, Stef Bos, DeWolff, Triggerfinger, Screamin' Jay Hawkins, Tim Knol, Whitesnake, Nona, Bintangs, The Red Devils, Blue Grass Boogiemen en Peter Pan Speedrock.

Het boek is voorzien van een Spotify-playlist van de gefotografeerde artiesten. Deze afspeellijst draagt dezelfde naam als het boek.

(Tekst loopt door onder de afbeelding)


Dieterman presenteert Backstage Front Row op zaterdag 3 en zondag 4 september tussen 11:00 en 17:00 uur in zijn eigen gecombineerde fotostudio/galerie, gevestigd in een historisch pand in het centrum van Zaltbommel, Koningstraat 11. Het boek is tijdens de expositie en online te koop. Meer informatie en pre-order van het boek is te vinden op de website: www.andredieterman.com

Markante Bommelaars
Dieterman fotografeert op jonge leeftijd zijn eerste zwart-wit beelden van bekende en onbekende artiesten in zijn thuishaven Utrecht. Vanuit die passie heeft André zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een toonaangevende portretfotograaf met een geheel eigen stijl. Zijn werk is zowel digitaal als analoog en richt zich vooral op indringende zwart-witportretten en intrigerende fotodocumentaires in binnen- en buitenland.

In november vorig jaar bracht Dieterman samen met Paul van Dijk nog het boek 'Markante Bommelaars' uit. Voormalig huisarts Van Dijk interviewde daarvoor maar liefst vijftig Bommelaars die in hun eigen leven en in hun eigen beroep als opmerkelijk zijn te typeren. Dieterman portretteerde de vijftig samen met een eigen attribuut. Zo ontstond een boekwerk dat ruim 300 pagina's telt en twee kilo weegt.

Tags

André Dieterman,Backstage Front Row