bird
vrijdag 26 april | 18.10 uur

Bijzonder tussentijds lintje voor professor uit Ammerzoden

09-09-2022 15:14
uur
Door: Martin van Hemert
090922_officierordjevanON
Foto's: twitter-account @gem_maasdriel

MAASDRIEL/HEERLEN - Namens Zijne Majesteit de Koning mocht burgemeester Van Kooten van Maasdriel op vrijdag 9 september prof. dr. Marie-José Enders-Slegers (77 jaar) uit Ammerzoden benoemen tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Enders-Slegers ontving de onderscheiding tijdens haar afscheid van de Open Universiteit in Heerlen omdat zij zich als wetenschapper in het veld van de Antrozoölogie altijd heeft ingezet voor het welbevinden van mens en dier. Zij is voorloper op het gebied van gezondheid en welzijn van mens en dier én de relatie tussen mens en dier.

(Tekst loopt door onder de foto)


Mevrouw Enders-Slegers zet zich jarenlang intensief in als bestuurslid en adviseur voor de Stichting AAIZOO en is president van de wereldwijde Animal Assisted Interventions en International Association of Human-Animal Interaction Organizations. Zo is zij als oprichtster, bestuurslid en vrijwilliger een drijvende kracht achter Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard en verbindt zij ook nu haar naam aan zwerf- en afstandsdieren in de Bommelerwaard. 

Bijzondere uitreiking
Omdat de uitreiking niet in Maasdriel plaatsvond, reisde burgemeester Van Kooten afgelopen vrijdag af naar Heerlen. Om in deze gemeente een lintje uit te mogen reiken, moest de burgemeester vooraf toestemming vragen aan het college van de gemeente Heerlen.

Tags

Koninklijke Onderscheiding,Officier in de orde van Oranje-Nassau