bird
vrijdag 26 april | 18.05 uur

Bijbelse beelden in de Sint-Maartenskerk

08-07-2020 12:00
uur
sint-maartenskerk-2
• De tentoonstelling is te zien t/m 30 augustus. (foto: Adobe Stock)

ZALTBOMMEL – In de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel is van 14 juli t/m 30 augustus de tentoonstelling ‘Bijbelse Beelden’ te zien.

De tentoongestelde werken zijn afkomstig van kunstenaars, die op één na uit de regio komen. De kerk is dagelijks geopend van 13:30 tot 16:30 uur, behalve op maandag.

Riekje Boswijk schildert met kleuren en woorden. De combinatie van kunst en schrijven kenmerkt haar.

Everdien Breken maakte een wandkleed over het paradijs, waaraan bezoekers kunnen bijdragen. Ze begeleidt hen tijdens de tentoonstelling via workshops. 

Ella ’t Hart is een breed kunstenaar, die voor een kerk een paneel beschilderde over ‘de graflegging van Jezus’. Voor deze tentoonstelling springt het verhaal van Noach met de duif en de regenboog eruit.

Liesbeth Lehr, bekend schilderes in Zaltbommel, laat zich inspireren door mystiek en engelen. ‘Engelen bewaken onze denkgeest’, zegt ze.

Hester Stafleu uit Gouda was al langer van plan aan de slag te gaan met Bijbelverhalen. De coronatijd, waarin alle schilderlessen stil vallen, gaf haar die kans.  Zoals de zaaier, maar ook de Barmhartige Samaritaan.  

‘De schepping verbeeld’, vervaardigd door acht leden van de protestantse kerk het Anker, kwam tot stand onder leiding van Hester Stafleu. De serie is nu te zien in de Sint Maarten

Coronamaatregelen
Net als bij museumbezoek is in deze corona-periode alles anders. Bezoekers worden bij de voordeur ontvangen met een welkom en met desinfecterend gel. Als er in de kerk nog ruimte genoeg is, ontvangt de bezoeker een geplastificeerd toegangskaartje. Eenmaal binnen is er een looproute aangegeven richting tentoonstelling. We houden - zoals overal - anderhalve meter afstand, houden rekening met elkaar.

Tags

sint-maartenskerk,bijbelse beelden