bird
vrijdag 26 april | 20.43 uur

Bewoners welkom op digitale startavond Klompenpad Aalst

12-03-2021 11:45
uur
klompenpad-5
Foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland

AALST – In Aalst zijn de voorbereidingen gestart voor het realiseren van een Klompenpad. Bewoners kunnen op dinsdag 30 maart meepraten over de wandelroute tijdens een digitale startavond.

Het initiatief voor het Klompenpad is genomen door de Dorpsraad Aalst, gemeente Zaltbommel en de Stichting Landschapsbeheer Gelderland.

Reageren
Op de startavond wordt het project toegelicht. Alle deelnemers krijgen de kans om te reageren op de eerste ideeën en hun kennis aan te dragen over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en aanvullende ideeën voor de route.

Naam
Het Klompenpad krijgt een naam, die verwijst naar een element in het landschap zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap.

Werkgroep
Een werkgroep, waarvoor mensen zich tijdens de startavond kunnen aanmelden, bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.

131 Klompenpaden
In Gelderland en Utrecht zijn al 131 Klompenpaden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht. De combinatie van natuur en cultuurhistorie is niet alleen interessant voor recreanten, maar ook voor bewoners die op deze manier een stukje geschiedenis van hun eigen omgeving ontdekken.

Het Klompenpad in Aalst wordt het vierde Klompenpad in de gemeente Zaltbommel naast het Hamarithapad, Jordenpad en Nywelepad. Ook in Maasdriel zijn Klompenpaden.

Aanmelden
Aanmelden voor de startavond over het pad in Aalst kan via: www.landschapsbeheergelderland.nl/klompenpad-aalst

Meer informatie is verkrijgbaar bij Bjorn van As: 06-29321672.

Tags

klompenpad aalst,klompenpad zaltbommel,landschapsbeheer gelderland