bird
vrijdag 26 april | 07.48 uur

Barbier en kapper in 'Kwasten & Scharen'

17-09-2020 09:00
uur
Door: Britta Alink
scharen-2
• Petra Klop in haar nieuwe kapsalon in Brakel.

BRAKEL - Een paar jaar geleden besloot Petra Klop (54) het roer om te gooien. De kraamverzorgster ging, net als haar dochter, naar de kappersschool.

En nu heeft ze haar droom waargemaakt: een eigen kapsalon. Echtgenoot Ton van den Assen heeft de garage en carport verbouwd tot een gezellige en professionele kappers- en barbierszaak.

Website
Haar dochter ontwierp het logo, een andere dochter de website (kwastenenscharen.nl). Haar stiefzoon helpt met de administratie en een schoondochter gaat over de social media.

Dubbele opleiding
In de salon staan twee stoelen, een wasstoel én een echte barbiersstoel. "Ik heb de dubbele opleiding gevolgd", vertelt Petra. "Dus zowel de kappersopleiding als de barbiersopleiding. Ik vind allebei de richtingen even leuk, bij mij zijn mannen net zo welkom als vrouwen en kinderen."

Modellen
Tijdens de opleiding, die ze volgde in Den Bosch, heeft ze op tal van modellen kunnen oefenen. "Dankzij mijn werk in de zorg ken ik veel mensen in de regio. Veel van die mensen boden zich aan om model te zijn. De specifieke opscheerkapsels en het baardscheren vind ik ontzettend leuk om te doen, maar ook modelknippen, kleuren en opsteken bij bijvoorbeeld bruidjes doe ik graag."

REF
Petra werkt met het vegan-product REF. "Ik ben bewust bezig met het milieu en wil met natuurlijke producten werken", licht ze toe.

Op 29 augustus ging de zaak open en nu weten veel klanten hun weg naar de Rietsingel 19 al goed te vinden.

Openingstijden
De openingstijden zijn: dinsdag van 9:00 tot 12:00 uur, woensdag van 13:00 tot 17:00 uur, donderdag en vrijdag van 13:00 tot 20:00 uur en zaterdag van 9:00 tot 12:00 uur.

Afspraken
Een afspraak maken kan via: 06-13807716.

Tags

kwasten & scharen,barbier in brakel,kapper in brakel