bird
maandag 29 april | 01.33 uur

Bakkerij Van Keulen per direct gesloten

08-12-2023 15:39
uur
bakkerij van keulen_van keulen
Dit briefje hing op de deur van de winkel in Den Bosch. (foto: Bart Meesters)

ZALTBOMMEL – Alle veertien winkels van Bakkerij van Keulen zijn per direct gesloten. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) besloten.

Het nieuws werd vrijdagochtend gemeld door Omroep Brabant en direct opgepikt door andere regionale media. Ook landelijke media brachten het nieuws.

'Ernstige overtredingen'
De bakkerij heeft veertien vestigingen, onder andere in de Waterstraat in Zaltbommel en de hoofdbakkerij in Gameren. Volgens de NVWA was er bij het bedrijf sprake van ‘ernstige overtredingen van de hygiënevoorschriften, die een gevaar vormen voor de volksgezondheid’. Wat daarmee precies bedoeld wordt, heeft de organisatie niet bekend gemaakt.

'Technische problemen'
Op de deuren van de winkels hing vrijdag een briefje waarop stond dat de hoofdbakkerij ‘technische problemen’ heeft. Van Keulen kondigt op het briefje aan dat de deuren zaterdag weer open gaan ‘met een zo groot mogelijk assortiment’, maar of dat werkelijk zo is, is nog niet door het bedrijf bevestigd.

Eigenaar Gerhard van Keulen had het vrijdagmiddag te druk om een reactie te kunnen geven en uit te leggen wat er precies aan de hand is.

 

Tags

bakkerij van keulen