bird
maandag 29 april | 09.26 uur

Arrestatie in verband met drugshandel en witwassen

19-12-2023 09:12
uur
191223_Arrestaties-20231205_112659
Foto's: Politie.nl

BOMMELERWAARD - De politie heeft begin december een 51-jarige man uit de gemeente Zaltbommel aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij handel in drugs en witwassen.

De aanhouding was onderdeel van een serie aanhoudingen en doorzoekingen. Zo zijn er acht woningen en bedrijfspanden doorzocht: vier woningen in Utrecht, een woning en bedrijfspand in Meteren, een bedrijfspand in Houten en een garagebox in Bilthoven. Bij de doorzoekingen zijn tientallen kilo's harddrugs, meerdere tonnen aan contant geld, dertien voertuigen en diverse digitale communicatiemiddelen in beslag genomen.

(Tekst loopt door onder de foto's)


De doorzoekingen zijn onderdeel van een lopend gezamenlijk onderzoek van de FIOD en de politie, waarbij de specialismes van beide opsporingsinstanties elkaar aanvullen. Naast de man uit de gemeente Zaltbommel, werden er ook drie mannen uit Utrecht (33, 50 en 52 jaar) en een 50-jarige man uit gemeente West Betuwe gearresteerd. Meer aanhoudingen in dit onderzoek worden door de politie niet uitgesloten.

Tags

drugshandel,witwaspraktijken