bird
dinsdag 26 september | 19.59 uur

Ambassadeur Japan bezoekt Zaltbommel

28-06-2021 09:36
uur
markttwee-1
• Ambassadeur Horinouchi en zijn vrouw met rechts kunstenaar Hille Pijlman. (foto: Corina Laheij)

ZALTBOMMEL – Ambassadeur Hidehisa Horinouchi van Japan heeft vrijdagmiddag een bezoek gebracht aan de tentoonstellingsruimte van Markt Twee in de binnenstad van Zaltbommel.

Samen met zijn echtgenote bezocht hij de tentoonstelling ‘Een kleine reis door Japan – thuis’ met een grote selectie tekeningen, schilderijen, foto’s en digitale verwerkingen in print van Hille Pijlman. De kunstenaar noemt zijn werken het liefst ‘nabeeld’ van twee relatief lange reizen die hij door het land maakte in 2015 en 2017. Een derde reis moest helaas uitgesteld worden vanwege de covid-pandemie.

Modern
De tentoonstelling reflecteert zowel het traditionele als het moderne Japan en omvat portretten, stillevens, landschappen en architectuur. Het merendeel van het vaak gedetailleerde werk is gebaseerd op de eigen waarneming, een belangrijk beeldend uitgangspunt van de kunstenaar.

Thuis
De titel van de tentoonstelling heeft als toevoeging ‘thuis’, niet alleen omdat we niet in Japan zelf zijn, maar vooral vanwege de recente ‘terugverhuizing’ van de kunstenaar naar Zaltbommel.

‘Een kleine reis door Japan – thuis’ is nog te zien tot en met 11 juli. Op de website van Markt Twee ( www.markttwee.nl) staat een mooi overzicht van wat er te zien is in de tentoonstellingsruimte. Op de website van Hille Pijlman (www.letterandimage.com) is meer te zien over zijn werk in onder andere twee foto-albums van zijn reizen door Japan.

Op de foto staat ambassadeur Horinouchi samen met zijn vrouw en met beeldend kunstenaar Hille Pijlman.

Tags

markt twee,horinouchi,hille pijlman