bird
maandag 29 april | 05.40 uur

Aléandro deed game-marathon voor Serious Request (met foto's en video)

20-12-2023 14:43
uur
Door: Martin van Hemert
181223_ALS-actie4
Aléandro's actie vond plaats in het Slot in Rossum. Foto's: André Versteeg

ZALTBOMMEL/ROSSUM - Een collecte houden, auto’s wassen, een veiling organiseren; het zijn allemaal acties die regelmatig worden gehouden voor het goede doel. Maar op 15, 16 en 17 december deed Aléandro de Kloe iets heel anders voor een goed doel, namelijk; 48 uur lang videogames spelen.

"Best wel moe", zo omschrijft Aléandro de Kloe zijn gesteldheid een dag na zijn bijzondere game-marathon. Al twee keer eerder ondernam hij een 24 uur durende game-marathon voor het goede doel, maar 48 uur lang gamen; dat was nieuw voor de 19-jarige inwoner van Zaltbommel. Iedereen die dat wilde kon via het streamingsplatform Twitch meekijken tijdens de marathon van Aléandro, die op Twitch bekend staat als DirckeySTeen.

(Tekst loopt door onder de foto's)


In het kader van Serious Request - de traditionele goede doelen-actie van 3FM - worden in Nederland allerlei acties georganiseerd om geld in te zamelen. Dit jaar is het geld bestemd voor Stichting ALS Nederland. Aléandro deed een duit in het zakje door middel van een game-marathon, maar daarnaast voerde hij voor bepaalde bedragen ook opdrachten uit. Voor 4 euro deed hij bijvoorbeeld een koprol. "In totaal heb ik meer dan 100 koprollen gedaan", lacht hij.

De actie wierp in ieder geval zijn vruchten af; in totaal leverde Aléandro's game-marathon 2800 euro op. Dat bedrag gaat hij woensdag in Nijmegen overhandigen aan de 3FM-dj's in het Glazen Huis.

BWG TV sprak met Aléandro en maakte een videoreportage over zijn game-marathon. De video is hieronder te vinden.

Tags

Game-marathon,Aléandro de Kloe,Serious Request,BWG TV,stichting ALS Nederland