bird
zondag 19 mei | 00.57 uur

29-jarige man uit Ermelo aangehouden vanwege oud en nieuw-rellen

16-01-2024 14:12
uur
jaarwisseling 2023_oud en nieuw_Ongeregeldheden Hedel 13
Foto: Bart Meesters

HEDEL - De politie heeft dinsdag een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar het geweld tegen hulpverleners tijdens de jaarwisseling. Het gaat om een man van 29 jaar uit Ermelo.

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de ongeregeldheden en is aangehouden in zijn woonplaats. Tijdens Nieuwjaarsnacht hield de politie al een man aan van 22 jaar uit de gemeente Maasdriel. Hij is voor de raadkamer van de rechtbank geweest en zit nog in voorarrest.

Doorzoekingen
Vanwege het uitvoerige politieonderzoek zijn daarnaast dinsdag in Hedel, Zaltbommel en Ermelo op vijf adressen doorzoekingen geweest aan de De la Reystraat, de Gasthuisstraat, de Prinses Margrietstraat, de Koningin Wilhelminastraat en de Fiep Westendorplaan. Er zijn verschillende goederen in beslag genomen.

Ondanks de twee aanhoudingen loopt het onderzoek nog door. Het onderzoek richt zich op het achterhalen van iedereen die betrokken was bij het extreme geweld. Het onderzoek krijgt naar eigen zeggen van zowel de politie als het Openbaar Ministerie hoge prioriteit.

Plaats Delict
In het regionale opsporingsprogramma Plaats Delict is op 11 januari aandacht geweest voor de zaak. In de uitzending werd eens te meer duidelijk hoe heftig de situatie geweest is. Aart Garssen - politiechef van het district Gelderland-Zuid – vertelde onder meer dat er politiemensen ziek thuis zitten door de gebeurtenissen tijdens de jaarwisseling in Hedel.

Na de uitzending is informatie binnengekomen waar het onderzoeksteam mee verder kan. Ook komende donderdag, 18 januari, zal het programma aandacht besteden aan dit onderzoek.

Tags

jaarwisseling Hedel