bird
vrijdag 26 april | 17.37 uur

‘Plan Heeren van Suylighem is veel te kolossaal’

23-02-2021 17:10
uur
zuilichem-3
• De dorpsraad vreest dat er meer dan 150 arbeidsmigranten komen wonen op de locatie Maas-Waalweg 15. (foto: Bommelerwaardgids)

ZUILICHEM – Dorpsraad Zuilichem vreest dat er veel meer dan de maximale 150 arbeidsmigranten gaan wonen op de locatie Heeren van Suylighem. Dat schrijft de dorpsraad in een brief aan het college.

De dorpsraad heeft de tekeningen van de geconcentreerde huisvesting voor arbeidsmigranten in december gezien, tijdens een gesprek met wethouder Gijs van Leeuwen.

108 vierkante meter
Volgens de dorpsraad zijn de geplande woonunits ongeveer 108 vierkante meter groot. “De normering van Stichting Normering Flexwonen is 27 vierkante meter voor twee personen”, schrijft de dorpsraad. “Dus deze appartementen zijn ruim genoeg voor acht personen.”

Kolossaal
Volgens de dorpsraad zijn de gebouwen ‘zeer kolossaal’ opgezet. “De totale grondoppervlakte is bijna 4000 vierkante meter”, aldus de dorpsraad. “De oppervlakte van de benedenverdieping van de woonunit bedraagt 42 vierkante meter.

Gezinswoningen
In Zuilichem worden aan de Schoolstraat koopwoningen gebouwd als gezinswoningen met hetzelfde bebouwd grondoppervlakte van 42 vierkante meter. Met andere woorden: op de locatie Maas-Waalweg 15 in Zuilichem worden 76 volledige woningen c.q. appartementen gebouwd, die qua inhoud zelfs groter zijn dan de gezinswoningen, die in Zuilichem gebouwd gaan worden.”

Maximaal
De dorpsraad vind de geplande bebouwing ‘veel te kolossaal’ voor de geplande huisvesting van 150 personen. Zij vragen het college hoe de gemeente Zaltbommel garandeert dat er in de toekomst maximaal 150 arbeidsmigranten wonen op de locatie Heeren van Suylighem.

Tags

heeren van suylighem,arbeidsmigranten zuilichem