bird
zaterdag 27 april | 05.10 uur

‘Buddy Bench’ voor Deken Wehmeijerschool

27-07-2021 13:18
uur
afbeelding bankje 1
• De kinderen van groep 8 gaven het bankje cadeau als afscheid. (foto: aangeleverd)

VELDDRIEL – De Deken Wehmeijerschool (DWS) heeft sinds vorige week een ‘Buddy Bench’, ook wel vriendschapsbankje genoemd. Het bankje was het afscheidscadeau van groep 8.

Het bankje is overhandigd aan directeur Conny Piels van de school en wordt waarschijnlijk in september officieel op het schoolplein geplaatst, tijdens de Week tegen Pesten.

Signaal
Het idee achter het bankje is simpel: als een kind zich alleen voelt, kan hij of zij op het bankje gaan zitten als signaal naar anderen om samen te spelen.

Enthousiast
In Nederland is de eerste Buddy Bench in 2016 geplaatst bij een school in Strijen. De leerlingen zijn enthousiast. Sommige kinderen geven aan niet altijd iemand te hebben om mee te spelen. Nu gaan ze op het bankje zitten en krijgen al snel een speelmaatje.

Ook in Bergambacht staat een Vriendenbankje op het schoolplein. Aan het begin van elk school jaar wordt aan ouders en kinderen vertelt over het bankje en over de normen en waarden die daarbij horen.

Kinderraad
De kinderen van groep 8 van de DWS hebben de afgelopen jaren in de kinderraad gezeten en zich hard gemaakt tegen pesten. Het cadeau is dan ook een extra mooie afsluiting om aan hun basisschool te geven.

 

Tags

buddy bench,deken wehmeijerschool,vriendenbankje