bird
donderdag 13 juni | 18.33 uur

De Grote Rivierenroute 37 km

02_Grote Rivierenroute-1

De Grote Rivierenroute is een afwisselende route van 37 kilometer, over dijken langs de Maas en de Waal en neemt u mee naar karakeristieke dorpjes in de Bommelerwaard. Uw vertrekpunt is de fietsTOP bij hotel-restaurant De Gouden Molen in Rossum.

In het lieflijke dorpje Rossum treft u vast en zeker de ooievaars aan die zich daar ieder jaar weer nestelen. Een bezoekje aan het sfeervolle Magazijn der Ideeën is ook een echte aanrader. Bent u op pad met de kinderen, dan is een bezoekje aan het hertenkampje en naastgelegen speelplekjeaan te raden voor een succesvolle tussenstop met picknick.

Daarna stapt u weer op de fiets en voert de route langs de Waal en de Maas. Als het mooi weer is kunt u even pootje baden op het strandje bij recreatiegebied de Zandmeren in Kerkdriel. Daarna fietst u door de dorpjes Hedel en Ammerzoden. In dit dorpje kun je een bezoek brengen aan Kasteel Ammersoyen, een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen in Nederland. Na een bezoekje aan dit kasteel vervolgt u noordwaarts de route naar Zaltbommel.


Tags