bird
vrijdag 19 april | 14.42 uur

Zaltbommel helemaal klaar voor NK Veldrijden: 'Goed geolied evenement'

12-01-2023 10:16
uur
120123_NKVeldrijdenRein
Het parcours van het NK ligt in de uiterwaarden bij de binnenstad van Zaltbommel. Foto: Rein van Willigen

ZALTBOMMEL - De binnenstad van Zaltbommel staat komend weekend helemaal in het teken van het NK Veldrijden, waar veel topwielrenners aan de start zullen verschijnen.

Vrijdagmiddag 13 januari tussen 14:00 en 15:30 uur zijn de officiële trainingen waar de renners het parcours kunnen verkennen. Start en finish zijn op de kasseien van de Waalkade. Ter hoogte van De Leugenbank gaan de deelnemers de uiterwaarden in. Het water in de rivier de Waal is de afgelopen week een beetje gestegen, maar nog niet zo hoog dat de organisatie moet uitwijken naar een andere locatie.

Modderig
Dankzij de vele regen van de afgelopen week is het een lekker modderig parcours geworden, waar de renners hard zullen moeten werken. Via de parkeerplaats bij het bunkerschip gaan de deelnemers naar het andere deel van het parcours, waar ze moeten klimmen tegen de stadsdijken en rijden door de modder. Via de Heksenwal komen ze weer terug naar de dijken waar ze ter hoogte van het beeld van Jip & Janneke weer naar de start en finishlocatie gaan.

(Tekst loopt door onder de plattegrond)

Op zaterdag 14 en zondag 15 januari zijn de echte wedstrijden. Op beide dagen beginnen de kampioenschappen om 9:30 uur. Op zaterdag rijden onder andere de Nieuwelingen, de Masters 40+ en 50+ en de Amateurs. Zondag starten de Junioren, de Belofte Vrouwen, de Elite Vrouwen en de Elite Beloften.

Reuring
Burgemeester Pieter van Maaren is er trots op dat het NK Veldrijden plaatsvindt in zijn gemeente. "We willen graag reuring in onze gemeente en dit evenement is daar een goed voorbeeld van", zegt hij. "Het is een goed geolied evenement met een professionele organisatie. Op vrijdag, zaterdag en zondag houden we calamiteitenoverleg met onder andere brandweer en politie om te kijken of alles nog steeds naar wens verloopt."

Tags

NK Veldrijden,sportevenement,veldrijden