bird
zaterdag 02 maart | 14.43 uur

Vraagtekens bij 'commerciële' aanpak rondom padelbanen bij Nivo Sparta

25-10-2023 09:00
uur
Door: Martin van Hemert
030423_Panorama Impressie 2
Een impressie van hoe het center court eruit kan gaan zien. Foto: aangeleverd

ZALTBOMMEL - Nivo Sparta springt in op de populariteit van de sport padel door het aanleggen van een nieuwe padel-accommodatie. Dat de voetbalvereniging uit Zaltbommel daarvoor een veld opoffert en omvormt tot een 'commercieel padel-court' is een groot deel van de oppositiepartijen echter een doorn in het oog.

In april van dit jaar verscheen op deze site een verhaal over de aanleg van een padel-accommodatie op één van de velden van Nivo Sparta. De club kampt namelijk al sinds dag één na de oplevering van sportpark De Watertoren met een probleem met de velden die bij binnenkomst aan de rechterkant van het complex liggen. "Wanneer het ook maar een beetje geregend heeft, kan er niet op worden gevoetbald en van oktober tot en met maart kan er al helemaal geen gebruik van worden gemaakt. We hebben van alles geprobeerd, maar we krijgen het zelf niet opgelost", meldde Nivo-voorzitter Hans van den Bighelaar daar destijds al over.

In de zoektocht naar een structurele oplossing kwam de vereniging uit bij het omzetten van één veld naar een kunstgrasveld, terwijl de ene helft van veld zeven een jeugdveld blijft en de andere helft gaat worden omgebouwd tot zes gloednieuwe padelbanen. De club zelf verhuurt (een gedeelte van) het eigen terrein aan investeerders die acteren onder de naam 'Padel Bommelerwaard' en ontvangt daarvoor een huuropbrengst.

Opbrengsten
En daar wringt de schoen, zo vinden oppositiepartijen GroenLinks, D66, ChristenUnie, PvdA, CDA en BVNL, die vragen over de kwestie hebben gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De partijen vragen zich af waarom de gemeenteraad niet van deze plannen op de hoogte is gesteld en of het college van B & W toestemming heeft verleend om een - met gemeenschapsgeld aangelegd - voetbalveld om te vormen tot een commercieel padel-court. Ook willen de partijen weten wie de opbrengsten van het padel-court ontvangt.

Daarover vertelde Van den Bighelaar eerder al dat met de huuropbrengst op lange termijn een boost kan worden gegeven aan de jeugdopleiding. De partijen zijn daarnaast benieuwd welke mogelijkheden de gemeente Zaltbommel biedt aan sportverenigingen om commerciële activiteiten te ontplooien op en met gemeentelijke sportfaciliteiten. Het college moet deze vragen in ieder geval binnen dertig dagen nadat de vragen zijn binnengekomen beantwoorden.

Tags

padel,Nivo Sparta