bird
zondag 16 juni | 06.49 uur

Vijftigste bestaansjaar TV Huros feestelijk geopend

08-09-2023 10:31
uur
Door: Martin van Hemert
040923_TVHurosStaand-1
Tijdens de jubileumviering werd ook het nieuwe logo van tennisvereniging Huros onthuld. Foto: aangeleverd

ROSSUM/HURWENEN - Tennisvereniging Huros uit Hurwenen en Rossum bestaat vijftig jaar. Om die mijlpaal te vieren, werd zaterdag een officiële opening van het jubileumjaar georganiseerd, als startschot voor meer festiviteiten. 'Huros laat al vijftig jaar zien dat Hurwenen en Rossum sportief prima kunnen samengaan.'

Leden, oud-leden, sponsoren en vertegenwoordigers van de dorpsraad, de gemeente Maasdriel en lokale stichtingen hieven zaterdagochtend het glas op de jarige. De tennisclub aan de Maarten van Rossumstraat laat volgens voorzitter Marieke Verhoeven al vijftig jaar zien dat Hurwenen en Rossum sportief prima kunnen samengaan. Daar klinken de aanwezigen bij de opening van het jubileumjaar dan ook graag op.


Op 27 november 1973 is TV Huros officieel opgericht. In het begin werd er getennist op twee gravelbanen aan de Doorningstraat en vanaf 1984 op de huidige locatie. In de hoogtijdagen telde de tennisvereniging ruim 300 leden, waarvan 120 jeugdleden.

Houten racket
Wethouder de Vries vertelt trots te zijn op de toekomstbestendige vereniging die de gemeente Maasdriel nooit tot last is geweest en haar zaken goed regelt. De Vries bekent zelf ook nog in een ver verleden met een houten racket op de Huros-baan te hebben gestaan. Sindsdien is het nodige veranderd. 

De 50-jarige club heeft de afgelopen periode een make-over ondergaan. Verhoeven blikt terug op de vijf tennisbanen die er mooi bijliggen, met nieuwe sponsordoeken aan het hekwerk en nieuwsgierige ooievaars op de lichtmasten. “We hebben drie gravelbanen vervangen door kunstgrasbanen, zodat we het hele jaar door volop kunnen tennissen. Ook hebben we nu LED-verlichting, wat zeer gunstig is voor onze energierekening. Dankzij gezamenlijke klusochtenden en onze onderhoudsvrijwilligers ligt het park er verzorgd bij.”  

(Tekst loopt door onder de foto)
Enige jaren geleden verwelkomde Huros de jeu-de-boules vereniging Mooie Boel op haar park. De jeu-de-boulers gebruiken het terrein en clubgebouw van de tennissers en zorgen voor extra reuring. De aanwezige bestuursleden van Mooie Boel, zelf ook oud-leden van Huros, proostten dan ook graag mee op het jubileum. 

Clubkampioenschap
De officiële opening van het kroonjaar vormt het begin van een feestelijke periode. De afgelopen drie zomermaanden hebben de leden hun poulewedstrijden gespeeld voor de Happy Huros Clubkampioenschappen. Met het spelen van de finales op vrijdag 8 september wordt bekend wie de uiteindelijke winnaars zijn. Ook de tennisjeugd strijdt om het clubkampioenschap.

Goud en fout
Tijdens het jubileumjaar zullen er diverse activiteiten plaatsvinden, waaronder op zaterdag 9 september het jubileumfeest Goud & Fout, met muziek van dj Ronald. De kersverse clubkampioenen ontvangen die avond hun prijs voordat het feest echt losbarst. (Oud)leden en hun introducés verruilen deze avond de tennisbaan voor de dansvloer. Met een prijs voor de beste gouden outfit, een loterij, photobooth en nog veel meer belooft het volgens de organisatie een gedenkwaardige avond te worden. Oud-leden kunnen zich nog aanmelden via het e-mailadres: info@tvhuros.nl

Tags

TV Huros,Peter de Vries,tennis