bird
maandag 04 maart | 22.55 uur

Vijftien medailles voor Hamarithi-turnsters tijdens toestelfinales

23-05-2023 10:58
uur
Door: Martin van Hemert
170523_TweederondeHamarithi
Alle turnsters van Hamarithi in ronde 2. Foto: aangeleverd

AMERSFOORT - De turnsters van Hamarithi hebben vorige week goede zaken gedaan bij de toestelfinales in Amersfoort. Er werd maar liefst vijftien keer eremetaal behaald.

Tijdens de toestelfinales mochten de Hamarithi-meiden hun beste toestel of toestellen presenteren. In wedstrijd 1 kwamen Femke van den Berg, Romy Mans, Lieke van der Meijden en Charlotte van Boggelen aan bod. Femke en Romy mochten het spits op sprong afbijten.  

Record
Romy turnde een strakke sprong en kreeg 13.600, wat goed was voor een zilveren medaille. Op brug en balk waren er geen top-drie-posities, maar op het onderdeel vloer behaalde Femke een mooie tweede plek. Romy turnde in een geweldige vloeroefening naar een persoonlijk record met als resultaat een dikverdiende gouden plak.

In een leeftijdscategorie hoger kwam Charlotte aan de beurt. Op sprong maakte ze twee sprongen met veel dynamiek. Dit werd door de jury gezien en met een 13.850 gemiddeld kreeg ze het zilver omgehangen. Het laatste toestel was balk. Charlotte liet een prachtige oefening aan de jury zien en werd ruim eerste op dit toestel.

Wedstrijd 2
In wedstrijd 2 kwamen de niveau 6-meisjes Ninthe van Driel, Xanthi Kagiorgis en Selina Geers aan de beurt. Selina turnde naar een mooie tweede plek met haar goede sprong. Op balk mochten Ninthe en Selina turnen. Ninthe turnde een erg nette balk met een mooie uitvoering, dit leverde haar een gouden plak op met een score van 11.550, meer dan een heel punt verschil op de nummer twee. Ninthe turnde ook een mooie vloeroefening en dat leverde een 11.750 op; genoeg voor een derde plek. Xanthi turnde een geweldige vloeroefening met een super afwerking en dat leverde een 11.900 op. Die score was goed voor een gouden medaille.

Evy van Hemert en Fenne Duijzer mochten ook in wedstrijd 2 turnen bij niveau 4. Voor deze meiden was het zoals een andere wedstrijd; zij hadden zich voor alle vier de toestellen geplaatst en mochten dus een meerkamp turnen. Dit is al een zeer knappe prestatie, waar Hamarithi naar eigen zeggen heel trots op is. Evy en Fenne begonnen de wedstrijd op het toestel brug. Beide dames lieten een strakke oefening zien, maar eindigden op plaats vijf en zes.

Trainen
Op balk turnde Evy een strakke oefening met weinig wiebels. Zij werd hier net vierde. Ze haalde dezelfde score als de nummer drie, maar Evy haar netheid lag iets lager (en moeilijkheid hoger). Fenne moest de balk tweemaal vroegtijdig verlaten, maar maakte haar oefening toch af en herpakte zich op vloer. Ze maakte een mooie streksalto met een halve schroef. Een mooie 12.250 kreeg ze hiervoor, maar ook hier was de concurrentie te sterk. Het laatste toestel was sprong. De Hamarithi-meiden missen hierin (nog) de moeilijkheid en dynamiek, maar daar kunnen ze op gaan trainen voor de regiofinale op 17 juni.

Marieke van den Broek kwam bij de senioren F in actie. Marieke begon haar wedstrijd op het toestel balk. Hoewel de zenuwen erg aanwezig waren, kon ze deze onder bedwang houden. Ze turnde een nette oefening wat goed genoeg was voor een tweede plek. Op vloer turnde Marieke met de hoogste moeilijkheid in haar niveau, met onder andere een mooie streksalto voorover, naar de eerste plek. Dit was een score van 10.900. Bij het laatste toestel brug turnde Marieke de hele oefening door, wat een score opleverde van een 10.467 en een ruime eerste plaats op dit toestel.

Meerkampfinales
Julia Duijzer en Benthe van Hemert mochten in actie komen in de categorie jeugd H. Benthe mocht plaats nemen op de derde plaats en kreeg op balk zelfs een gouden medaille. Op vloer liet ze de jury ook zien wat ze waard is en werd derde op dit toestel. Voor Benthe zijn dit haar eerste medailles tijdens haar turncarriere.

Op 10 en 17 juni vinden er nog meerkampfinales plaats waar Hamarithi-turnsters zich voor hebben gekwalificeerd. Wie ook wil turnen bij Hamarithi kan een kijkje nemen op www.hamarithi.nl of een keer langskomen.

Tags

Hamarithi,turnen