bird
vrijdag 19 april | 13.57 uur

Ruim 12.500 euro voor stichting Roparun dankzij Promenadeloop

11-04-2023 12:11
uur
Door: Martin van Hemert
110423_promenadeloopKoen
Aan de Scholierenlopen namen dit jaar bijna honderd kinderen meer deel dan vorig jaar. Foto: Koen Vandenput

ZALTBOMMEL - De Promenadeloop heeft zaterdag ruim 12.500 euro opgeleverd voor Stichting Roparun. Die stichting zet zich in voor hulp aan mensen met kanker.

De loop werd voor de 22e keer georganiseerd door de Brandwijk Bommelerwaard Runners en kent drie onderdelen: De Prestatieloop, de Bedrijvenloop en de populaire Scholierenlopen. Daar werd dit jaar een nieuw onderdeel aan toegevoegd: de Wandeltochten. Dit evenement trok meteen al meer dan honderd enthousiaste wandelaars. Een nieuwe traditie lijkt dus geboren.

Bedrijvenloop
Inmiddels is de WS Media Bedrijvenloop uitgegroeid tot een ludiek en gezellig onderdeel van de Promenadeloop. In een zeskamp-achtig sfeertje lopen de bedrijventeams in estafettevorm hun rondjes over het aantrekkelijke parcours over de Stadswallen en langs de Waal.

Bij de WS Media Bedrijvenloop wist het team van Brandwijk Kerstpakketten de titel te prolongeren. Het podium werd gecompleteerd door het team van Cambium College en het debuterende Bovli Solutions.

Scholierenlopen
Uiteindelijk wordt de hoofdschotel natuurlijk gevormd door de Scholierenlopen. Honderden kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar verzilverden hun ingezamelde sponsorgeld voor het goede doel met een prachtige medaille middels hun gerende rondjes over de Waalkade en Promenade, luid aangemoedigd door het enthousiaste publiek dat het prima naar de zin had onder de vriendelijk stralende voorjaarszon. 

De sfeer op het plein voor de Verdraagzaamheid werd er alleen maar beter op door de vrolijke klanken van Zwajé de la Mimol en de gezellige fratsen van clown Bop en de Roparunvogel. En uiteindelijk leverde het evenement nog een prachtig bedrag op voor het goede doel. Want er kan ruim 12.500 euro worden overgemaakt naar de Stichting Roparun: voor hulp aan mensen met kanker.

De focus van de Brandwijk Bommelerwaard Runners gaat nu op de Roparun, die komend Pinksterweekend weer van start zal gaan.

Uitslagen en foto’s: www.bommelerwaard-runners.nl en Facebook.

Tags

Stichting Roparun,Promenadeloop,Bommelerwaard Runners