bird
woensdag 22 mei | 12.34 uur

Oliebollenstage Aikibudo van Joost Roeland

24-01-2024 15:23
uur
Door: Britta Alink
220124_JoostRoeland
Foto: aangeleverd

ZALTBOMMEL -  Joost Roeland van de Zaltbommelse Budoschool Jishindo organiseerde begin deze maand voor de zevende keer de nieuwjaar Oliebollenstage Aikibudo in Wijk bij Duurstede. 

De stage is inmiddels uitgegroeid tot de grootste van Aikibudo Nederland. Ook ditmaal werd de dag door maar liefst vijftig man bezocht. "Het is mooi om te zien dat jong en oud samenkomt om in een goede sfeer met elkaar te trainen", aldus Joost. Het thema was dit jaar 'Wa-no-Seishin' wat 'harmonieuze geest' betekent.

Proefles
Dit werd in de praktijk gebracht met oefeningen waarbij hoge en lage banden goed met elkaar moesten samenwerken. De rol van de hoger gegradueerde was hierbij erg belangrijk omdat zij de mogelijkheid moeten geven om te kunnen leren.

Samenwerken is ook bij Budoschool Jishindo een belangrijk thema. Jong en oud, hoog en laag gegradueerd traint dan ook iedere les met elkaar samen. In Zaltbommel wordt er Aikibudo getraind op dinsdag- en donderdagavond van 19:30 tot 20:30 uur. Een proefles is gratis. Kijk op www.jishindo.nl voor meer informatie of bel: 06-12755460.

Tags

Joost Roeland,Jishindo,oliebollenstage,Aikibudo