bird
maandag 15 april | 21.28 uur

Negende Two Rivers Marathon kent ruim negenhonderd deelnemers (met video)

18-03-2024 14:39
uur
Door: Britta Alink
3_two rivers marathon 2024_foto marco oomen
Foto's: Marco Oomen

BOMMELERWAARD - Ruim negenhonderd mannen en vrouwen verschenen zondag aan de start van de negende editie van de Two Rivers Marathon. Dat waren er weer meer dan vorig jaar.

De start was in de binnenstad van Zaltbommel, vanaf de Waterstraat bij de Waterpoort. Daar stond veel publiek om de renners aan te moedigen. "We hadden meer publiek dan voorgaande jaren", aldus race-director Michel Schoon. Vanuit Zaltbommel liepen de deelnemers naar Bruchem en Kerkwijk, ze gingen naar Ammerzoden en Kerkdriel en keerden bij Rossum om weer terug te gaan naar Zaltbommel.
De organisatie had dit jaar veel geluk met het weer. Er was regen voorspeld, maar uiteindelijk is er geen druppel gevallen. "De Two Rivers Marathon is inmiddels al een begrip in de hardloopwereld", zegt Schoon. "Het was ook dit jaar weer een echt hardloopfeestje."

(Tekst loopt door onder de foto's)


De opbrengst van de marathon ging ook dit jaar naar het goede doel: 3000 euro voor de Brandwijk Bommelerwaard Runners en bijna 3000 euro voor Run4Schools.

Tijdens deze negende editie is het parkoersrecord met meer dan twee minuten verbeterd. Jacco Langerak kwam met 2:35:16 over de finish. Tweede werd Mathijs van de Vrie met 2:40:00 en derde Niels van Helmond met 2:41:50. De snelste vrouw was Ariane Vanleeuwe met 3:08:26, tweede werd Evelien Mertens met 3:14:40 en derde Isabel Proost met 3:25:26. Volgend jaar is de tiende editie van de Two Rivers Marathon op 9 maart.

Het team van BWG TV sprak met de organisatie en deelnemers en maakte er onderstaande videoreportage over.

Tags

Two Rivers Marathon,hardlopen,BWG TV