bird
donderdag 13 juni | 19.16 uur

Nacompetitie: Ook Alem redt het niet en degradeert

11-06-2024 14:42
uur
Door: Martin van Hemert
voetbal
Foto: Adobe Stock

ALEM - Alem is zondag met 1-0 onderuit gegaan tegen Terheijden en is daardoor veroordeeld tot degradatie naar de vierde klasse.

In de eerste ronde van de nacompetitie wist Alem nog overtuigend te winnen van Rood Wit uit Veldhoven (4-2). Daardoor bleef de ploeg in de race voor lijfsbehoud in de derde klasse. Wanneer gewonnen zou worden van Terheijden volgde nog een finale op neutraal terrein tegen de winnaar van het treffen tussen Waspik en Dubbeldam. Zo ver zou het echter niet komen; nadat Alem-aanvaller Kevin Broekmeulen al halverwege de eerste helft een rode kaart had ontvangen, trok Terheijden via een doelpunt in de tweede helft de overwinning naar zich toe. Daardoor degradeert Alem naar de vierde klasse.

Naast Alem kwamen nog drie andere Bommelerwaardse ploegen in de nacompetitie, maar zowel zaterdagclubs Nivo Sparta en GVV'63 als zondagclub HRC '14 werden al in de eerste ronde van de nacompetitie uitgeschakeld. Daardoor staat Nivo Sparta - dat op de laatste dag het kampioenschap nog uit handen gaf - een langer verblijf in de tweede klasse te wachten en degradeerden GVV'63 en HRC'14 naar respectievelijk de vierde en vijfde klasse.

Tags

nacompetitie,Alem