20-11-2023 14:16
uur
Door: Martin van Hemert
231023_Hockey-STOCK-LR

ZALTBOMMEL/DONGEN - De Heren 1 van Mixed Hockey Club Bommelerwaard hebben afgelopen zondag een kleine nederlaag geleden. In de voorlaatste competitiewedstrijd van het najaarsseizoen was MHC Liberty in Dongen met 4-3 nipt te sterk.

In eigen huis kwam Liberty na vijf minuten voor het eerst in de buurt van het Bommelerwaardse doel. Door een foutje in de cirkel van Bommel kreeg Liberty een strafcorner en deze werd benut. Hoewel Liberty na die. 1-0 de onderliggende partij was, maakte het efficiënt gebruik van de kansen door ook een tweede strafcorner binnen te schieten. Die 2-0 stand was ook de eindstand aan het eind van het eerste kwart. Na een doelpuntloos tweede kwart kwam MHC in de 40e minuut op 2-1 uit een rebound van een strafcorner. Luttele minuten later tekende 'Bommelerwaard' ook voor de 2-2, waarmee een spannend vierde kwart aanbrak.

Strafbal
Daarin kreeg Liberty in de 62e minuut een strafcorner. De scheidsrechter constateerde - al dan niet terecht - dat de bal op de voet kwam en zodoende een doelpunt voorkwam. Dat resulteerde in een strafbal (vergelijkbaar met een penalty in het voetbal, red,) voor Liberty en die leidde tot de 3-2. Bommel bleef aanvallen, maar konden de aanvallen helaas niet omzetten in doelpunten. Liberty kwam nog af en toe aan aanvallen toe en één van de sporadische aanvallen werd wel succesvol afgerond met een veldgoal, 4-2. Bommel zette vol aan en kwam nog op 4-3, maar kort daarna klonk het eindsignaal.

Op zondag 26 november staat de laatste competitiewedstrijd van dit najaar op het programma tegen Prinsenbeek. Aanvang 14:45 uur.