13-11-2023 14:41
uur
Door: Martin van Hemert
231023_Hockey-STOCK-LR

ZALTBOMMEL - Het Heren 1-team van MHC Bommelerwaard (MHCB) heeft zichzelf een goede dienst bewezen. De hockeyers uit Zaltbommel wonnen zondag namelijk met 4-2 in het thuisduel met HC Souburgh uit Alblasserdam.

In eigen huis ging MHC Bommelerwaard zondag niet voortvarend van start; binnen no-time was de eerste strafcorner tegen een feit. Gelukkig voor de thuisploeg was Souburgh ook niet helemaal wakker, want dit buitenkansje werd niet benut.

Nadat het eerste en tweede kwart zonder doelpunten werd afgesloten, was 'Bommel' vlak na rust opnieuw niet bij de les. Nu wist Souburgh wel de score te openen, waardoor de thuisploeg tegen een achterstand aankeek. Na tien minuten in het derde kwart kwam de bal bij een Bommelse doelpoging op het lichaam van een Souburgh-speler. De strafbal werd daarop benut en met een 1-1 stand kwam het derde kwart ten einde.

Aansluitingstreffer
In het vierde en laatste kwart stelde de thuisploeg orde op zaken. Een mooi opgezette aanval over links resulteerde in een strafcorner. MHCB speelde succesvol een korte variant en dat leverde de 2-1 op. Een aantal minuten later kwam Bommel weer in de cirkel. Bommel maakte een mooie actie, maar werd onregelementair gestopt. Opnieuw werd de strafcorner benut: 3-1. Souburgh scoorde nog de 3-2, maar die aansluitingstreffer werd met een handvol minuten door de 4-2 van MHCB teniet gedaan.

Door de zege heeft Bommelerwaard een gat van zes punten geslagen naar het team dat één plaats lager staat. Aanstaande zondag is de uitwedstrijd tegen Liberty in Dongen.